Виборчу кампанію екоактивіста Петрухіна неофіційно спонсорували криворізькі промисловці?

Виборчу кампанію екоактивіста Петрухіна неофіційно спонсорували криворізькі промисловці?
308438 ПЕРЕГЛЯДІВ

І швець, і жнець, і на дуді грець: заступника директора НДГРІ Антона Петрухіна знають у Кривому Розі як професійного екоактивіста. А ще – як політика. Хто стоїть за політичною активністю екоборця? Дізнавався журналіст ІА «Стоп корупції ТБ» Кирил Вольний.

Як стало відомо «СтопКору» з джерел у місті, під час останніх місцевих виборів передвиборчу кампанію Антона Петрухіна неофіційно фінансували саме власники гірничодобувних компаній, проти яких він зараз так активно виступає.

Репортери змогли відшукати людину, яка брала безпосередню участь у тих подіях і погодилася розказати подробиці на умовах повної конфіденційності.

«Під час виборів я працював зі штабом, там же я контактував і з Петрухіним. Фінансування його кампанії було непублічним, тому у жодних звітах це не світилося. Знаю, що гроші передавали просто готівкою, десятки тисяч гривень, у звичайному пакеті, на рекламу, поліграфію тощо. Таких траншів було кілька. Та сама історія з рекламою на «ГАЗелях», які йому просто давали безплатно», – стверджує анонімний інсайдер.

Ідеться про рекламні автівки, на яких під час виборів красувалася політична реклама кандидата Петрухіна.

Anton Petrukhin 2

Агітацію за Петрухіна розміщали на ГАЗелях безплатно? Ілюстрація: СтопКор

Варто нагадати, що згідно з українським законодавством, передвиборча агітація може фінансуватися лише з відповідного виборчого фонду. Все повинно бути відкрито та прозоро. Оплата усіх видів агітації повинна відбуватися в безготівковій формі, а не купюрами в пакетах. А виготовлення та поширення таких матеріалів через фінансування з інших джерел – заборонене.

Та навіть попри це вибори Петрухін програв. А зазнавши політичного фіаско, він розпочав активну кампанію проти своїх спонсорів.

stopcor.org

Теги: Антон Петрухін,екоактивіст,місцеві вибори