Наталія Рубан. НАБУ знайшло мільйони готівки у родичів екс-заступниці голови податкової служби

Наталія Рубан. НАБУ знайшло мільйони готівки у родичів екс-заступниці голови податкової служби
334056 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура знайшли понад 18 млн грн готівкою та 85 грамів предметів, схожих на золоті злитки, під час обшуку банківського сейфу родича колишньої заступниці голови Державної податкової служби Наталії Рубан.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За їхніми словами, НАБУ і САП розслідують кримінальне провадження за фактом імовірного зловживання службовим становищем ексзаступницею голови служби Наталією Рубан. За версією слідства, вона нібито сприяла у непроведенні перевірок у київських забудовників та ухиленню від сплати податків. Під час розслідування детективи встановили, що чоловік доньки Рубан Сергій Неділько у 2019-2020 роках придбав у ТОВ «Декоплюс» машиномісця та одне веломісце в житловому комплексі «Французький бульвар 2» за 6,7 млн грн, які він через декілька днів продавав за вже наближеною до ринкової ціною – за 31,6 млн грн. Як вважає слідство, у цьому посприяв відділ продажу ЖК «Французький бульвар 2» «Буд Кепітал».

Тому детективи НАБУ провели обшук у банківському сейфі, яким користується зять ексзаступниці голови ДПС і знайшли там: понад 535 тисяч доларів; 95 тис. євро; 85 грамів предметів, зовні схожих на золоті злитки; два камені, схожих на діаманти і вісім монет, схожих на золоті. Як встановило слідство, Неділько не мав таких доходів. До того ж, він у 2021 році придбав нежитлове приміщення вартістю 5,5 млн грн, а його дружина (дочка експосадовиці ДПС) – майнові права у ЖК Signature Residence на суму понад 17 млн грн.

Тож НАБУ і САП вважають, що вказані кошти та інше майно Неділька одержані нібито внаслідок вчинення ексзаступницею голови ДПС Рубан протиправних дій. Це майно також визнали речовими доказами.

Проте слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відмовився накласти на майно арешт. На його думку, вилучені гроші, золоті злитки, монети та каміння не містять слідів злочину і немає доказів нібито протиправного їхнього походження. САП подала скаргу на це рішення до апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, 3 листопада 2021 року детективи НАБУ провели обшук у першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки Любченка та колишнього виконувача обов'язків голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова. Пізніше в НАБУ і САП пояснили підставу для проведення в них слідчих дій.

slovoidilo.ua

Теги: НАБУ,Наталія Рубан,Рубан Сергій Неділько,податкова