5 мільйонів для Попелюшки: поліція розслідує ймовірне розкрадання коштів НАСК «Оранта»

5 мільйонів для Попелюшки: поліція розслідує ймовірне розкрадання коштів НАСК «Оранта»
332749 ПЕРЕГЛЯДІВ

Удень прибирала чужі помешкання, а ввечері – консультувала клієнтів та укладала договори від імені великої страхової компанії. От тільки замість хрещеної-феї у цій казці фігурує кузен-менеджер тієї ж страхової компанії. А замість хепіенду наприкінці на героїню може чекати тюрма. Як із НАСК «Оранта» вивели 5 млн грн? Подробиці історії з агенткою Юлією Яровенко – у розслідуванні журналістки ІА «Стоп корупції ТБ» Марії Гураль.

Як зазначає журналістка, про виведення майже 5 мільйонів зі страхової компанії «Оранта» стало відомо завдяки документам, що потрапили до редакції «СтопКору». Проте скільки таких випадків може бути насправді – невідомо.

Наразі правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за цим фактом, і тепер все залежить лише від них.

До речі, це – не єдине кримінальне провадження, в якому фігурують родички Ганна Стеценко та Юлія Яровенко. Їх також підозрюють у незаконному заволодінні майном Валеріана Кіма, яке було придбано за його кошти. І не обійшлося тут без дружини пана Валеріана Оксани Кім, яка також є сестрою Ганни та Юлії.

Юлія Яровенко

Сестри фігурують ще в одному кримінальному провадженні Фото: скриншот

Зауважимо, що у самій НАСК «Оранта» факт крадіжки коштів не підтверджують.

А про кузена агентки Дмитра Максименка у головному офісі страхової компанії взагалі нібито нічого не знають. Тому під час розслідування вичерпних відповідей на запитання журналістам так і не вдалося знайти.

«Тож ми вирішили звернутися до самих акціонерів страхової компанії "Оранта" на позачергових зборах, які відбувалися 14 грудня, щоб оприлюднити інформацію щодо розкрадання майже 5 мільйонів», – розповідає Марія Гураль.

Проте і тут виникли перепони. Захід відбувався в конференц-залі одного з київських готелів, охорона якого була негативно налаштована щодо активістів. Через кілька годин спілкування з адміністрацією до стопкорівців усе ж вийшов представник страхової компанії.

Оранта

Акція під НАСК "Оранта" Фото: СтопКор

«Звісно, ми спробували поспілкуватися із самими акціонерами. І після тривалих перемовин усе ж змогли пройти до конференц-зали. От тільки на місці нікого не було, крім заступника голови правління», – додає журналістка.

Чи вдасться правоохоронцям розставити всі крапки над «і» в цій історії? Тим часом незалежне журналістське розслідування також досі триває. Отже, далі буде.

Нагадаємо:

  • Компанія «Оранта» нібито заплатила 5 млн грн за агентські послуги підприємиці Юлії Яровенко, яка навряд чи фізично могла виконати такий обсяг роботи та паралельно багато років працювала покоївкою.
  • За цим фактом було відкрито кримінальне провадження. Як стало відомо «СтопКору» з інсайдерських джерел, заступник директора Подільського відділення НАСК «Оранта» Дмитро Максименко долучив до сімейного бізнесу своїх родичок: Юлію Яровенко та Ганну Стеценко.
  • НБУ взяв до відома інформацію про ситуацію, що склалася в страховій компанії «Оранта». Регулятор має здійснити перевірку працівника фірми, який імовірно «кинув» свого роботодавця на 5 млн грн.

stopcor.org

Теги: Оранта,НАСК Оранта,Дмитро Максименко,Ганна Стеценко,Юлія Яровенко