Світлана Федорова та «подяка в конверті»: Опубліковано чергове відео з кабінету скандальної директорки миколаївської «інфекційки»

Світлана Федорова та «подяка в конверті»: Опубліковано чергове відео з кабінету скандальної директорки миколаївської «інфекційки»
301864 ПЕРЕГЛЯДІВ

Опубліковано чергове відео з кабінету голови КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань» Світлани Федорової, на якому вона отримує конверт.

Відео, яке опублікував у себе на YouTube-каналі Артур Кузьмін, підписано «Подяка в конверті».

На записі Світлана Федорова сидить у кабінеті за ноутбуком. Якоїсь миті до неї заходить, мабуть, співробітниця, що залишилася за кадром, і каже: «Світлано Федорівно, до вас пацієнт». За секунду вже чоловічий голос каже, що директорці просили щось передати.

— Здрастуйте, Світлано Федорівно, це від (…), вам просили передати, — каже чоловік.

Федорова, у відповідь, дякує. Через кілька секунд хтось передає їй великий конверт, який вона розкриває і дістає аркуш, складений удвічі, який вкладено ще один конверт. Вона повертає його, встає, дістає з шафки сумку, ще раз дивиться в конверт якийсь час, потім знову згортає його і кладе в сумку.

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео, на якому директор «Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб» Світлана Федорова визнає, що прийняла до лікарні пацієнтку, яка не потребувала госпіталізації до цієї установи.

Також нагадаємо, 19 листопада 2020 року Світлана Федорова запросила журналістів кількох ЗМІ та заявила їм про знайдене у своєму та інших кабінетах Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб прихованих мікрофонів та камер відеоспостереження. При цьому директор «інфекційки» не зверталася до поліції.

Співробітники поліції дізналися про цей факт із ЗМІ. На місце події прибула слідчо-оперативна група Інгульського відділу поліції, але керівник закладу відмовилася від зустрічі з поліцейськими, перенісши зустріч на робочий час 20 листопада. У призначений час зустрічі посадовець повідомив, що технічні засоби на ранок зникли за нез’ясованих обставин. Також вона відмовилася від написання заяви до поліції, і повідомила, що не має версій та претензій щодо зазначеного факту.

Раніше начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай заявила, що керівництво КНП “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб” вибірково приймало пацієнтів. А Президент асоціації анестезіологів України Сергій Дубров розповів про підсумки перевірки у КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань», наголосивши на численних порушеннях.

Під час перевірки в КНП комісією Міністерства охорони здоров’я було з’ясовано, що лише 10% пацієнтів до лікарні потрапляють за екстреною допомогою. Інші 90% якимось чином потрапляють до лікарні самостійно. Враховуючи, що у КНП, яке є опорним, мають лікувати лише пацієнтів із найважчим станом, виникає питання, як 90% пацієнтів добираються до лікарні.

Співробітники управління Південного офісу Державної аудиторської служби у Миколаївській області провели ревізію у КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань» та виявили порушень загалом на 3,5 мільйона гривень. Зокрема було виявлено, що директор КНП Світлана Федорова виплачувала «ковидні» надбавки не лише медперсоналу, а й бухгалтерам, секретарям, відділу кадрів. Також було виявлено порушення щодо оформлення гуманітарної допомоги, виділеної «Нібулоном».

Матеріали цієї ревізії долучили до кримінального провадження, яке було відкрито у березні поточного року за частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою та службовим становищем»).

fakty.org

Теги: Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань,Світлана Федорова,КНП Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань