На Одещині СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке викрадало людей та вимагало з них гроші: до складу банди входили правоохоронці (відео)

На Одещині СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке викрадало людей та вимагало з них гроші: до складу банди входили правоохоронці (відео)
302389 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ в ході спецоперації в Одесі нейтралізувала організоване злочинне угруповання. За попередніми даними, до його складу входили діючі правоохоронці. Учасники банди тероризували мешканців регіону, викрадали людей і вимагали з них гроші.

У разі відмови сплачувати «данину», зловмисники тиснули на потерпілих та погрожували фізичною розправою.

Встановлено, що члени злочинної групи представлялись співробітниками правоохоронних органів і здійснювали незаконні затримання громадян під вигаданими приводами. Після цього «вибивали» з них гроші за нібито непритягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, зловмисники проводили несанкціоновані обшуки і обкрадали оселі мешканців обласного центру. За оперативними даними, організатор угруповання та його спільник є діючими співробітниками структурних підрозділів Держприкордонслужби України. При цьому своїм «жертвам» вони представлялися співробітниками Нацполіції, СБУ та інших правоохоронних органів.

Задокументовано факти протиправних дій щодо місцевого підприємця. Учасники угруповання, погрожуючи насильством і фізичною розправою, вимагали з нього сплатити «борг».

Співробітники СБУ затримали двох прикордонників-організаторів банди на спробі викрадення людини.

У межах кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів.

Заходи із викриття і затримання зловмисників проводили співробітники спецпідрозділу СБУ в Одеській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ, Служба Безпеки України,організоване злочинне угруповання