Відбирай і дерибань. Як сотні мільйонів авторських грошей опинилися в кишені одіозного схематозника

Відбирай і дерибань. Як сотні мільйонів авторських грошей опинилися в кишені одіозного схематозника
353015 ПЕРЕГЛЯДІВ

У сфері роялті – скандал!

Виявилося, що популярні автори роками не одержують належні їм кошти.

При цьому, гроші то збирають, проте, більше половини не доходить до рахунків уповноваженої організації, й тануть у схематозі. А ті, які доходять розподіляються непрозоро.

Весь цей процес очолює Олександр Нікін.

Зацікавлені у власному збагаченні на чужому таланті особи (подейкують що це молодший Табачник) фактично призначили його створити колекторську систему, щоб кошмарити кафе бари ресторани а потім «правильно» дерибанити зібрані гроші.  

Мабуть зіграла свою роль біографія Нікіна – у 2009 році він уже проявив себе на посту в.о.  начальника харківської філії "Центру державного земельного кадастру"

Тоді його взяли на місці злочину на хабарі 5000$.

Того разу Нікін відбувся легким переляком, справу «порішали», і він продовжив свій шлях перетворення від класичного хабарника до хабарника-афериста.

Згодом, 30 жовтня 2021 на нього знову одягають наручники, але тепер вже при дачі хабара у розмірі 100000$ Народному депутату і обіцянками давати ще по 100000$ щороку. При умові, що той просто відкличе новий закон про авторське право і почне лобіювати інтереси Нікіна. 

При чому величезна сума в сотні тисяч доларів була взята із вкрадених у артистів грошей. 

Здавалося б все, кінець.  

Лиходій спійманий, а закон ухвалено!  

Сповідливість перемогла!

Але це Україна.  

І тут люди, які так просто здатні давати 100 000 $ та ще й щороку, так просто не здаються.  На кону мільйони доларів! 

Наразі для відкату назад закону №5572 робляться титанічні фізичні та фінансові зусилля.

До боротьби та лобізму куплена та посаджена на щомісячну ставку депутат Людмила Буймістр. Саме та, яка повела велику частину життя у Москві, працювала на підприємствах олігарха, та прийшла у парламент по мажоритарці виключно завдяки бренду партії президента.

Людмила Буймістр

Також на захисті схем Нікіна стоять декілька колись популярних зірок українскої сцени, таких як Руслана (директором організації якої Нікін був до недавно) Марічка Бурмака, Вадим Красноокий.

Сьогодні всі вищезгадані люди прагнуть повернення сфери роялті до старої схеми з компаніями прокладками, у яких губиться левова частина коштів, вони вимагають повернення до  "правильного" дерибану роялті своїм, під керівництвом людини, яка давно скомпрометувала себе, проте довела що вміє витрушувати з користувачів сотні мільйонів і правильно ділити між своїми!

Хтось скаже що, це доля України – бути в руках у подібних персонажів, а хтось закатавши рукава наводить порядок. 

Слідкуємо за розвитком подій.

Теги: Олександр Нікін,Марічка Бурмака,Вадим Красноокий,Людмила Буймістр