Олександр Перцовський знищує пасажирську філію «УЗ»? Залізничники пікетували головний офіс компанії

Олександр Перцовський знищує пасажирську філію «УЗ»? Залізничники пікетували головний офіс компанії
343886 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вагони радянських часів, зношена постільна білизна і сумнівні тендери – до діяльності «Пасажирської філії» АТ «Укрзалізниця» виникає чимало нарікань. А її очільник Олександр Перцовський встигає одночасно посідати ще один пост в УЗ. Як до такого менеджменту ставляться самі працівники компанії? Дізнавалась Діана Ловська.

Нагадаємо, раніше Перцовський обіймав посаду першого заступника гендиректора «Укрпошти». І заробітна плата чиновника складала понад мільйон гривень, що стало причиною гучного скандалу у ЗМІ.

Наразі, за інформацією «СтопКору», пан Перцовський є одночасно членом правління і директором структурного підрозділу.

На діяльність якого нарікають не тільки пасажири, а й залізничники.

Олександр Перцовський

Олександр Перцовський Фото з відкритих джерел

4 листопада, День залізничника, працівники відсвяткували на мітингу під головним офісом «Укрзалізниці». А все – через низьку заробітну плату, несплату премій, скорочення трудового колективу, знищення головної філії країни.

«Що стосується поїзних бригад і як вони працюють. Візьмемо Львівську залізницю. У зв'язку з проблемою штату у вагонному депо «Київ» працівників вагонних депо «Ковель», «Івано-Франківськ», «Чернівці» добровільно-примусово практично змушують обслуговувати київські поїзди київського формування ВЧ-1, мотивуючи тим, що там немає людей для обслуговування», – розповів журналістам один з провідників.

Акція протесту УЗ

Залізничники пікетували офіс УЗ Фото: скриншот

Проте, за його словами, насправді має місце зовсім інша проблема: у депо «Київ» люди нібито не мають де допрацювати норму годин, і їх відправляють примусово у відпустку за свій рахунок.

А працівників із Ковеля, Івано-Франківська та Чернівців – приганяють для обслуговування поїздів ВЧ-1.

«Зазначу, Олександр Перцовський як директор філії, навіть створив наказ №118 про порядок звільнення працівників Пасажирської компанії. Однак, згідно законодавства України регулювання порядку звільнення працівників підприємств, установ та організацій не належить до їх повноважень, а тим більше їх відокремлених підрозділів. Це – порушення трудового законодавства», – наголошує журналістка Діана Ловська.

Тому, якщо вам відомі факти порушень або зловживань під час пасажирських перевезень, звертайся на гарячу лінію «СтопКору» або пишіть нам у соцмережі.

stopcor.org

Теги: Олександр Перцовський,Укрзалізниця,Залізничники ,УЗ