ДБР перевіряє причетність посадовців міськради Кривого Рогу до мільярдних оборудок на будівництві об’єктів інфраструктури

ДБР перевіряє причетність посадовців міськради Кривого Рогу до мільярдних оборудок на будівництві об’єктів інфраструктури
324841 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники ДБР у межах кримінального провадження встановлюють причетність податківців та посадовців міської ради Кривого Рогу до розкрадання мільярдів бюджетних коштів під час ремонту доріг, будівництва інфраструктурних об’єктів у місті.

Аудиторська перевірка встановила, що одне із місцевих товариств регулярно отримувало підряди міської ради Кривого Рогу. Ціни за договорами були завищені у кілька разів, здебільшого роботи виконувалися лише на папері. Якщо ж проводились, то ділки використовували дешеві чи неякісні матеріали, які не відповідали заявленій документації.

Чиновники міської ради, які були замовниками робіт, на всі проблемні питання «закривали очі» і не реагували на порушення. Також під час планових перевірок нічого не помічали і службові особи управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області.

У звіті Державної аудиторської служби України зазначено, що збитки державі від цих оборудок становить понад 27 млрд гривень.

ДБР проводить перевірку викладених у звіті фактів. Зокрема, працівники Бюро провели обшуки в Криворізькій міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області та приватному товаристві.

Досудове розслідування триває за статтею 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

dbr.gov.ua

Теги: ДБР ,Криворізька міська рада,міськрада Кривого Рогу