У МВС вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків чорнобильської трагедії

У МВС вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків чорнобильської трагедії
307480 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 грудня, у МВС України відбулось вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції встановлений Указом Президента України 14 років тому. Він присвячений до дати закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. В цей день 1986 року було завершено спорудження об’єкту «Укриття», який надав фахівцям час для напрацювання подальших важливих високотехнологічних рішень.

«Понад 35 років тому сталась трагедія, яка стала найбільшою у ХХ сторіччі для всього світу і, особливо, для України. Вона навчила нас єдності, цінувати тих людей, хто знаходиться найближче до джерела небезпеки, які першими реагують на будь-які надзвичайні ситуації. 33 тисячі рятувальників, міліціонерів, підрозділів внутрішніх військ відреагували на трагедію, своїми життями та здоров’ям вберегли не тільки українську націю, а весь світ від надзвичайно тяжких наслідків», - зазначив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. 

Він зауважив, що кожен другий ліквідатор став інвалідом, а кожного десятого, на жаль, вже немає з нами.

Голова Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС України Василь Дурдинець наголосив, що ця катастрофа ніколи не стане минулим для ліквідаторів.
«Усі без винятку офіцери, військовослужбовці внутрішніх військ, медичні працівники у надзвичайно складній обстановці діяли професійно та відповідально, не шкодуючи свого життя та здоров’я. Вони з честю виконали службовий і громадянський обов’язок», - сказав Василь Дурдинець.

Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції. Але передусім герої-пожежники зупинили поширення атомної катастрофи, запобігли її переростанню в глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших країн Європи.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України,ЧАЕС,Денис Монастирський,чорнобильська трагедія