Справа про заволодіння землею в Одесі: суд заарештував заступника Труханова

Справа про заволодіння землею в Одесі: суд заарештував заступника Труханова
298815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вищий антикорупційний суд заарештував виконувача обов’язків заступника міського голови Одеси – керуючого справами виконавчого комітету Олега Бриндака. Він проходить підозрюваним у справі про незаконне заволодіння коштами місцевого бюджету та земельними дільницями Одеси.

10 грудня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП і посилив запобіжний захід Бриндаку, повідомляє прес-служба Вищого антикорупційного суду.

Олег Бриндак не виконав попереднє рішення суду і не вніс застави в майже 40 мільйонів гривень. Слідчий суддя Андрій Біцюк ухвалив рішення змінити запобіжний захід заступнику Труханова із застави на утримання під вартою терміном на 60 діб.

Водночас у Бриндака є альтернатива – внесення застави у сумі 24 970 000 гривень. Термін дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою – до 7 лютого 2022 року включно.

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються певні процесуальні обов’язки, як прибувати за кожною вимогою до детективів НАБУ, прокурора, слідчого судді, суду.

Бриндак не може залишати населений пункт, де він проживає без дозволу, повинен повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування з приводу обставин кримінального провадження зі свідками та підозрюваним та від відвідування будь-яких приміщень, визначених слідчим суддею.

Крім того, він має здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорт) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд.

У кримінальній справі розкрадання міських активів Одеси крім мера Геннадія Труханова фігурують ще 16 осіб.

ВАКС відмовився відправляти до СІЗО Геннадія Труханова і призначив йому 30 млн грн застави.

Пізніше Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще однієї фігурантці справи про заволодіння землею в Одесі, за яким як підозрюваний також проходить міський голова Геннадій Труханов. Директору юридичного департаменту Одеської міськради Інні Поповської призначена застава в розмірі 26 млн грн.

Наприкінці листопада мер Одеси Геннадій Труханов сплатив заставу у справі НАБУ та САП. Гроші розміром 30 мільйонів гривень глава міста перерахував учора ввечері.

ua.news


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: politica.chat@gmail.com

Теги: Вищий антикорупційний суд,Олег Бриндак,Труханов,Геннадій Труханов