Сучасні анестетики в стоматології

Сучасні анестетики в стоматології
324724 ПЕРЕГЛЯДІВ

Анестетик використовують для місцевого знеболення при лікуванні зубів. В інтернет-магазині DENTSTAL представлені різні анестетики, в тому числі новий італійський анестетик Ораблок. Анестетик позбавляє пацієнта від больових відчуттів в момент лікування. Спокійна поведінка допомагає лікарю якісно здійснювати всі потрібні маніпуляції. Анестетики в стоматології застосовують у всіх сферах:

  • клінічній та терапевтичній;
  • ендодонтії;
  • ортодонтії;
  • ортопедії;
  • пародонтології.

Лікарю потрібно знати склад препарату, враховувати можливі побічні дії. З’ясувати у пацієнта наявність чи схильність до алергії. Важливий фактор — час дії анестетику. Серед тих, що давно використовують в стоматологічній практиці препарати на основі ультракаїну, скандонесту. Але з’являються новинки серед анестетиків.

Одним з таких препаратів, представлених на території України можна сміливо назвати продукцію компанії Pierrel S.p.A. (Італія) Orabloc (Ораблок) 1: 100,000.

Ораблок — це анестетик місцевої дії, амідного типу. Використовують його при інфільтраційній і провідниковій анестезії. Його основні якості, які полюбилися практикуючим стоматологам: швидкий початок дії і тривалий знеболюючий ефект. Адже дія препарату після введення починається вже через якихось 1-3 хвилини, а триває ефективна анестезія терміном до 75 хвилин, що прекрасно позначається на проведених процедурах. Згідно з дослідженнями, артикаїн, який міститься в розчині, знижує проведення імпульсів по нервових волокнах, так як блокує потенціалзалежні натрієві канали в клітинних мембранах.

Якщо говорити трохи більш простіше, він не дозволяє больовим відчуттям поширюватися по нервових волокнах, виключаючи їх відчуття пацієнтом. При цьому не порушуючи природної функціональності як операбельної зони, так і всього організму в цілому.

На 1 мл розчину міститься 40 мг артикаїну гідрохлориду і 0,01 мг адреналіну (епінефрину) в формі адреналіну тартрату. Крім основних діючих речовин міститься ще хлорид натрію, метабісульфіт.

Показаннями до застосування Orabloc 1: 100,000 є хірургічні втручання на слизовій оболонці і кісткових тканинах, на пульпі зуба (ампутація, екстирпація), видалення зламаних зубів, видалення кіст, втручання в слизову ясен, резекція верхівки зубного кореня, інші тривалі хірургічні втручання, що вимагають глибокого і тривалого процесу.

Італійський препарат чудово зарекомендував себе на ринку Європи і України.

Бажано виконувати проби на всі види анестетиків. Це дасть змогу уникнути ускладнень та алергічних реакцій. Існують протипоказання для застосування визначених препаратів, в тому числі анестетиків з епінефрином. Стоматолог вивчає клінічну ситуацію, на основі чого приймає рішення про використання препарату.

Теги: DENTSTAL ,Анестетик ,Ораблок ,Orabloc