РОЗПОЧАВСЯ РЕЙД УНСО ДО КОРДОНІВ “ПМР”

РОЗПОЧАВСЯ РЕЙД УНСО ДО КОРДОНІВ “ПМР”
44834 ПЕРЕГЛЯДІВ

6 грудня розпочався громадський рейд областями, що межують з так званою «Придністровською молдавською республікою». Захід проходить в рамках планування та підготовки громадських навчань «Дністер-2022».

Організатори та учасники рейду – члени УНСО. Вони пояснюють, що на сьогодні Придністров’я залишається фактично російським анклавом, який становить серйозну загрозу національній безпеці України.

 

На жаль, офіційна українська влада практично не приділяє уваги цьому регіону. Натомість, в разі можливої російської агресії, ПМР стане однією з «найгарячіших» точок. Адже там і досі розташований російський окупаційний корпус. Наступ російських військ з півдня – цілком реальна можливість при розгортанні повномасштабної війни.

Відтак, рейд УНСО привертає увагу влади до проблемного напрямку. Окрім того, визначає регіон як один з пріоритетних щодо побудови оборони проти можливого російського наступу.

Захід проводиться в координації з місцевим населенням та представниками громадськості дружньої Молдови.

За час проведення рейду його учасники планують уточнити поточний стан справ на кордоні з ПМР, налагодити взаємодію з українськими прикордонниками та місцевими ОТГ. В перспективі це дозволить проводити ефективну координацію спільних дій у випадку агресії з боку ПМР. Також проводиться інформаційна робота з місцевим населенням щодо розвінчання міфів російської пропаганди, які активно насаджуються в прикордонних регіонах.

В цілому у рейді беруть участь десять груп. Він охопить дві області – Вінницьку і Одеську.

Микола Карпюк, один з лідерів та засновників УНСО пояснив, що рейду передувала ретельна підготовка, яка передбачала прямий діалог з представниками місцевих громад:

«Ми надіслали звернення в усі ОТГ, які межують із Придністров’ям із проханням допомогти із таборуванням Українських сил самооборони та УНСО. Дуже приємно було отримати швидкі відповіді від голів ОТГ, щодо готовності до такої співпраці. Якщо б мені 10 років назад сказали, що в Одеській області місцеві керівники будуть конкурувати за право допомогти УНСО у проведенні вишколів, я б не повірив. Але Україна дійсно змінилась на краще».

Наразі керівництво УНСО заявляє, що у майбутньому такі рейди матимуть регулярний характер.

person.net.ua

Теги: Дністер-2022,Украина,УНСО,громадський рейд областям,громадський рейд ,рейд ,Уркаїна,ПМР, РЕЙД УНСО, Вінниця, Вінницька область,Одеса,Одеська область ,ОТГ,Микола Карпюк,Карпюк,Придністров’я
Автор: wikibazacom