В Академії Нацгвардії пройшли масштабні командно-штабні навчання

В Академії Нацгвардії пройшли масштабні командно-штабні навчання
321238 ПЕРЕГЛЯДІВ

З офіцерами-магістрами оперативного факультету відбулись командно-штабні навчання. Третій етап навчань пройшов в навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України. Основним завданням третього етапу було відпрацювання питань управління силами і засобами бригади оперативного призначення Національної гвардії синіх при ускладненні обстановки під час проведення спеціальної операції із блокування, пошуку та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп.

На час третього етапу навчань всі офіцери-магістри другого року навчання  були призначені на відповідні посади за фахом та виконували завдання за призначенням. До відпрацювання практичних питань у навчальному центрі залучалися 186 курсантів всіх факультетів.

«В ході проведення практичної складової навчань, для розіграшу дій диверсійно-розвідувальної групи застосовувалися імітаційні засоби. Крім того, залучалася кінологічна група для затримання диверсійно-розвідувальної групи. Таким чином, ми створили майданчик для навчань, який максимально імітував реальні дії визначених формувань», – розповів доцент кафедри оперативного мистецтва Андрій Чухлатий.

Для повного відтворення легенди навчання, на навчання залучалися представники з військових частин Східного ОТО Нацгвардії, які мають багатий бойовий досвід. Група управління офіцерів оперативного факультету збирала інформацію, а командир приймав рішення і давав вказівки на проведення спеціальної операції.

«Підрозділ, який діяв у навчаннях за диверсійно-розвідувальну групу, відпрацював  декілька ввідних щодо зіткнення з нашими підрозділами. Елементи бойового порядку під керівництвом офіцерів виконували задання щодо переслідування та знищення противника у блокованому районі», – ділиться враженнями офіцер-магістр майор Ігор Селідбовський.

Велика увага приділялась й логістичному забезпеченню. В польових умовах офіцери, які відповідали за напрямок технічного та тилового забезпечення,  здійснювали контроль переміщення техніки й евакуації пошкоджених машин, організовували харчування в польових умовах. Під час практичної складової навчань залучалось  19 одиниць техніки.

По закінченню третього етапу командно-штабних навчань, було проведено розбір дій офіцерів-магістрів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ

Теги: Нацгвардія,Академія Нацгвардії,військові навчання