Олександр Славський: завершили приватизацію ЦМК «Одесавинпром».

Олександр Славський: завершили приватизацію ЦМК «Одесавинпром».
274537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завершили приватизацію ЦМК «Одесавинпром».

Переможець був визначений на аукціоні і вже сплатив до державного бюджету 234,9 млн грн за купівлю обʼєкту та ще 47 млн гривень ПДВ.

Це найбільший договір купівлі-продажу в Одеській області та четвертий за розміром аукціон малої приватизації в Україні за останні 2 роки (після готелю «Дніпро», заводу «Електронмаш» та Львівської виправної колонії).
 
Як ви бачите, аукціон – це кульмінаційний, однак не фінальний етап приватизації. Після відбулась перевірка потенційного переможця на відповідність до закону (зокрема не повʼязаний з державою-агресором та не зареєстрований в офшорних зонах), потім переможець мав місяць на підписання договору купівлі-продажу і ще місяць на проведення повної оплати.
 
Після наказу про завершення приватизації Регіональне відділення Фонду лише контролює виконання умов договору, а саме: збереження профілю діяльності (виробництво виноградних вин) та соціальних гарантій протягом 3 років, а також факту укладення охоронного договору на пам’ятку архітектури (будівля Совхозвинтресту, 1895 року, архітектор — Влодек Л.Л.).
 
P.S. У вільний час спробуйте згадати приватизацію-купівлю державного чи комунального майна на Французькому бульварі чи в Одесі взагалі.
Напишіть, якщо згадаєте якийсь прозорий та конкурентний приклад, окрім Одесавинпром.
Теги: Олександр Славський,Одесавинпром,приватизація