Пацюк з під трибуни Верховної Ради

Пацюк з під трибуни Верховної Ради
51525 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кілька місяців тому після закінчення чергової сесії ВР, коли депутати розійшлись і в залі вже майже нікого не залишилось окрім кількох журналістів і прибиральниці, із під столу, за яким сидить голова виліз пацюк. Відкормлений такий, пихатий. Тварина зневажливо подивилась на людей і не поспішаючи попрямувала собі кудись по тільки їй відомим стежкам до високих кабінетів та зал. Всі хто це бачив були вражені не стільки від появи сірої істоти, а від його нахабної поведінки. Здавалось звідки в сесійній залі взявся пацюк? І чому він себе так впевнено вів?

Я мимоволі згадав про цей кумедний випадок, аналізуючи близьке оточення сьогоднішньої влади, зокрема – голови ВР Руслана Стефанчука. Начебто людина порядна, усміхнена, фахова, близька до Президента… Але звідки такий неприємний запах? Чому так сильно час від часу від нього смердить?

Виявляється справа не у голові ВР, а у пацюку, який крутиться під ногами у Руслана Стефанчука і виступає від його імені.

Знайомтесь – позаштатний радник Голови ВР – Богдан Моркляник. Справедливості ради підкреслимо - сам Руслан Стефанчук, як показало журналістське розслідування, немає ніякого відношення ні до афер Богдана Моркляника, ні до тих грошей, який Моркляник збирає начебто для Стефанчука і для «передачі на самий верх». Так само як і не мав в свій час ніякої вигоди від діяльності Моркляника бувший перший віце-премєр Степан Кубів, коли вищеназваний пацюк крутився коло нього, вдаючи із себе вірного друга та побратима. Але про це – трохи згодом.

Ми з вами викриємо всі схеми Богдана Моркляника – з іменами, задокументованими фактами та відповідними цифрами. Ви побачите справжнє обличчя цієї істоти, яка так любить говорити про релігію та про Бога, а сам прикривається іншими людьми і як справжній пацюк намагається завжди бути в тіні. Ми пройдемо крок за кроком, з самого початку весь шлях Богдана Моркляника, зрозуміємо за які гроші ним було придбане майно (зокрема в Малечковичах, поруч з будинками найзаможніших людей), куплені дорогі машини (Audi A6, KIA SPORTAGE, KIA CERATO і т.д.), побудовані ресторанні-готельні комплекси (зокрема «Русалка-Дністрова», яка розташована на трасі «Київ-Чоп» в бік відомого курорту Трускавець) та багато чого іншого. Впевнений, що крапку в цій історії поставлять правоохоронні органи.

Богдан Васильович Моркляник народився 21 травня 1975 року в смт. Міжгіря, Міжгірського району, Закарпатської області. У Богдана Моркляника є старший брат – Роман Васильович Моркляник – 24.06.1971 року народження. Запам’ятався Роман тим, що був валютчиком на Краківському базарі, чимало людей кинув на гроші, із за чого був вимушений час від часу тікати зі Львова.

Золоті часи для Богдана Моркляника настали в 1992 році, коли він перебрався з смт. Міжгіря у Львів, а точніше у Національний університет «Львівська політехника», куди він поступив на навчання за напрямом «Будівництво». Зорієнтувався Богдан Моркляник досить таки швидко і вже з 1994 року починає працювати в будівельних загонах. Саме в той час Богдан Моркляник освоїв схему по відмиванню грошей за рахунок мертвих душ, яку потім буде використовувати на протязі всього свого життя, але вже в принципово інших об’ємах. Схема була примітивна – на роботу оформлялись люди, які до будівельних загонів не мали ніякого відношення, заробітна плата та премії на них вчасно виписувались, а гроші йшли безпосередньо в кишеню Богдану Морклянику. Морклянику ця схема сподобалась і він вирішив не зупинятись на досягнутому. Але для цього йому потрібні були люди, вірніше дані на людей, які можна було б вписувати в фіктивні відомості. Для досягнення цієї мети в 1998 році Богда Моркляник стає головою державної первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного університету «Львівська політехника».

В Національному університеті «Львівська політехника» вчиться близько 30 тисяч студентів. Богдана Моркляника цікавили, в першу чергу, діти сиріти та діти з малозабезпечених сімей, які приїхали до Львова з глухих сіл. Звісно, що такі студенти були раді хоча б якісь копійці. Саме на таких дітей Богдан Моркляник виписував матеріальну допомогу, а потім всі гроші забирав собі, залишаючи дітям сирітам копійки від цієї допомоги – мінімум, щоб мовчали. Схема була поставлена на широку ногу. Була створена сітка з довірених людей, кожен з яких повинен був принести список із 15-20 студентів, на яких виписувалась матеріальна винагорода. Після отримання грошей всі ці діти здавали гроші довіреній особі  Богдана Моркляника або йому особисто. В цій нелегкій справі Богдану Морклянику активно допомагав Юрій Баланюк (нині – Голова Національного агенства кваліфікації), який в той час був його заступником у профкомі.

За гроші сиріт та малозабезпечених дітей Богдан Моркляник побудував готельний комплекс «Русалка Дністрова», купив кілька дорогих квартир у Львові, оформлених як на нього, так і на родичів, дорогі авто. При цьому будучи людиною підлою і підступною – чим більше він крав у сиріт – тим більше Богдан Моркляник говорив про Бога, вдаючи із себе начебто високодуховну людину (як саме ми з вами зрозуміємо трохи пізніше, коли почнемо аналізувати схеми Богдана Моркляника по відмиванню грошей через контрольовану ним БО «Міжнародний благодійний фонд розвитку меморіалу жертв Голодомору»).

Через деякий час Богдану Морклянику стало замало профкому. Хотілось чогось більшого. Будучи інтриганом, який добре вміє стравлювати людей між собою, Богдан Моркляник  підсидів свого земляка, якого раніше (поки йому було вигідно) називав своїм самим близьким другом - Козика Василя Васильовича, який в той час був проректором і курирував студентським профкомом та гуртожитками. Так, в 2008 році Богдан Моркляник і став проректором з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехника». Перше що він зробив на цій посаді – так це працевлаштував своїх родичів в найбільші гуртожитки «Львівської політехніки», а десятки мало забезпечених сімей виселив, викинувши на вулицю. Хочеш заселятись – плати. А гроші начебто не йому особисто, а «наверх», керівництву, хоча керівництво нічого про це не знало, або не хотіло знати. Ось така «високодуховна» людина.

Час від часу виникали гучні скандали – так, наприклад, було з незаконним виселенням малозабезпечених сімей та сиріт із 8 ого гуртожитку. До речі, комендантом гуртожитку була дружина рідного брата Богдана Моркляника, про якого ми вже говорили вище.

Оскільки Богдан Моркляник і Юрій Баланюк  сьогодні займають досить таки високі посади і при цьому створили корупцію на всеукраїнському рівні, то не дивно, що їх діяльністю зацікавились детективи з НАБУ. Ми знайшли свідків тих подій, а також тих студентів на кого Богдан Моркляник виписував матеріальну допомогу. Ці люди обурені свавіллям, яке чинив Моркляник і готові дати свідчення в правоохоронні органи.

Як зараз, так і раніше – працюючи у Львові на посаді проректора Богдан Моркляник розставляв своїх родичів всюди де міг. Так, наукового керівника своєї дружини Оксани він призначає завідувачем кафедрою, а дружину заступником завідувача. По факту Оксана і керує кафедрою. Те що як фахівець вона ніякий мало кого турбує. Не забув Моркляник працевлаштувати в університет і рідного брата дружини - Юрія Бєглого, а його дружину - Мирославу Бєглу пристроїв у приймальні проректора.

Дружина Богдана Моркляника - Моркляник Оксана Ігорівне (в дівоцтві Бєгла) народилась 15 лютого 1980 року в с. Новоселиця, Івано-Франківської області. У Львові вона є власником кількох квартир та нерухомого майна. Богдан Моркляник оформив на дружину кілька авто (KIA CERATO, Hyundai та ін.) Також Оксана Моркляник керує ПП «Фірма «Універсум», яка займається наданням в оренду і експлуатацію власного та орендованого нерухомого майна (директор Кос Богдан Романович). Майна у Богдана Моркляника виявилось стільки, що прийшлось вже створити власну фірму.

У подружжя підростає син – Моркляник Лука, 13.11.2009 року народження, учень школи «Джерельце». Проте наявність дружини і сина не завадило Богдану Морклянику внести певні корективи у свої сексуальні уподобання. Треба ж йти в ногу з часом! Будучи проректором Богдан Моркляник відкрив і кришував у Львові гей- клуб за адресою вул. Князя Романа. Цей заклад неодноразово був у центрі гучних скандалів, представники багатьох організацій, в тому числі і релігійних, вимагали від Національного університету «Львівська політехника» розірвати договір оренди і більше не відкривати нічого подібного на території університету. Але поки Богдан Моркляник був проректором йому було начхати на всі ці звернення. Головне гроші, а дякуючи гей-клубу завжди можна було підібрати когось із студентів-сиріт для плотських розваг. Це ж так модно і по європейські, як неодноразово говорив пан Моркляник! Про його теперішнього друга (точніше – подруги)  Данила Цвьоха і про їх спільні махінації в сфері інтелектуальної власності ми поговоримо пізніше. А зараз прийшов час подивитись чим зайнявся Богдан Моркляник після того як його вигнали із НУ «Львівська політехника» і закрили керований ним гей-клуб. В 2018 році Богдан Моркляник перебирається в Київ і з легкої руки Степана Кубіва очолює ДО «Національний офіс інтелектуальної власності», з якого Богдана Моркляника з тріском виженуть через рік, а ДО «НОІВ» буде закрито.

 далі буде...

pravdatut.ua


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: wikibazainfo@gmail.com

Теги: Богдан Моркляник,Степан Кубів,Руслан Стефанчук,Роман Васильович Моркляник,Украина,Україна,Стефанчук,Верховна Рада України Руслан Стефанчук,Верховна Рада України Стефанчук,Стефанчук Руслан,Кубів,Моркляник,ДО «НОІВ»,ДО НОІВ,НОІВ,ДО «Національний офіс інтелектуальної власності»,ДО Національний офіс інтелектуальної власності,Національний офіс інтелектуальної власності,НУ «Львівська політехника»,НУ Львівська політехника,Львівська політехника,Київ-Чоп,Киев,Київ,Чоп,Киев-Чоп
Автор: wikibazacom