У Харкові банда експоліціянтів обманом заволоділа грошима та автівками людей під приводом пригону автомобілів з-за кордону

У Харкові банда експоліціянтів обманом заволоділа грошима та автівками людей під приводом пригону автомобілів з-за кордону
46590 ПЕРЕГЛЯДІВ

Двоє колишніх співробітників Нацполіції Харківщини та громадянин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, разом із своєю дружиною під приводом поставок автівок з-за кордону, а також, нібито, викупу авто з аукціонів виконавчої служби, влаштували шахрайську схему із заволодіння грошима та самими автівками потенційних клієнтів.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних ораганах.

За інформацією джерела, з листопада 2019 року по теперішній рік група осіб, до якої входять колишній співробітник УВБ в Харківській області ДВБ Нацполіції Шахматов Євгеній, колишній працівник відділу БЕБ Нацполіції Харківщини Коновка Олександр, та громадянин Шатохін Олексій, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності разом із дружиною Шатохіною Іриною влаштували шахрайську схему із заволодіння авто та грошей.

Аферисти входять у довіру клієнтів та переконують, що можуть привозити автомобілі за пільговою ціною з Ізраїлю та США. А також, нібито, надають послуги з викупу авто з аукціонів виконавчої служби. Потім вони «розводять» людей, а всі кримінальні справи та заяви потерпілих від дій зловмисників намагаються звести «нанівець», або переводять у цивільно-правові відносини.

Колишній співробітник внутрішньої безпеки поліції Шахматов Євгеній
Колишній працівник відділу БЕБ Нацполіції Харківщини Коновка Олександр
Шатохін Олексій та Шатохіна Ірина

А вдається їм це все через те, що Коновка і Шахматов мають контакти в правоохоронних органах, а дружина Шахматова Шахматова Алла Олександрівна є чинним співробітником Нацполіції (старший слідчий слідчого відділення відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області).

Також за інформацією джерела, тільки одного клієнта вони ошукали на $170 тис. А отримані через обман автівки шахраї намагалися продати на цих сайтах.

Наразі за цим фактом поліція відкрила справу за ч. 3 ст. 190 ККУ. А згодом й вилучила дві автівки – «BMW 2018i» 2020 року випуску та «Renault Megane» 2020 року випуску, які фігуранти шахрайських дій намагились продати. Інші автівки розшукуються правоохоронцями. Зокрема, наразі розшукується
«Hyundai Sonata Hybrid» 2020 року.

 

На цьому відео Шатохін Олексій шукає заарештовані автівки на СТО.
Шатохін Олексій шукає заарештовані автівки на СТО
Заарештовані автівки
Встановлені та розшукувані автівки

Слід відзначити, що на даний час вже встановлені особи, на яких група шахраїв оформляла привезені клієнтам автівки, їх допитують і незабаром редакція оприлюднить і їх фото.

Police Control Ukraine звертається до всіх постраждалих від дій вказаних зловмисників з проханням повідомити редакцію за адресою PoliceControl@protonmail.com або поліцію за телефоном «102», а також будь-яким іншим доступним способом.

А також, якщо хтось із охоронців гаражних кооперативів бачив, як завозили «Hyundai Sonata Hybrid» 2020 року, повідомляйте про це поліцію.

Розшукуваний Hyundai Sonata

policecontrol.info
Теги: шахрайство,шахраї, Нацполіція,розслідування,автомобіль,банда у Харкові,УВБ в Харківській області ДВБ Нацполіції ,Шахматов Євгеній,працівник відділу БЕБ Нацполіції Харківщини Коновка Олександр,громадянин Шатохін Олексій,Украина,Україна,Шахматов,Харьков,Харків, Харківська область,Харьковская область,Шатохін,Коновка,Коновка Олександр,Шатохін Олексій,УВБ,БЕБ,Нацполиция,Шатохін Ірина,Шатохіна,Шахматова Алла Олександрівна,Шахматова Алла ,Шахматова
Автор: wikibazacom