Про діджитализацію в стилі РГК

Про діджитализацію в стилі РГК
1457 ПЕРЕГЛЯДІВ

За вікном розквіла золота осінь. А з нею прийшли й перші осінні справжні холоди. АТ «Киевоблагз», відповідальний за те, щоб у будинках жителів Київської області було тепло, не відстає від прогресу 21 століття й уводить діджитализацію своїх послуг на всіх рівнях, переводячи їх в онлайн сервіси. От тільки робить це він якось дивно… Але не будемо забігати вперед, усе один по одному.

26 жовтня на території дитячого садка "Вербиченька" у селі Кодаки Васильковскої міської територіальної громади відбулася подія, що виходить із ряду навіть нашої з вами багатої жахами дійсності. Працівники газового господарства зняли пломби на газових лічильниках і почали опалювати приміщення саду. І прогримів вибух. Вибухнув газ у приміщенні харчоблока, суміжному з котельні. Приміщення харчоблока і котельні одержали значні ушкодження, зруйновані перекриття. Будова розташовувалася окремо від основного будинку дитячого садка і, лише завдяки щасливому випадку, ніхто не постраждав. Пощастило… Дуже пощастило… Але ж могло трапитися й інакше…

Поки наші доблесні правоохоронці з'ясовують причини того, що трапилося, хотілося б поговорити про інше. Адже буквально два тижні назад керівництво «Киевоблгаза» із захватом рапортувало про те, як вони підготували область до опалювального сезону. Скільки кілометрів труб було замінено, яке нове обладнання було встановлено, скільки проведене перевірок і які такі недоліки усунуті. А за місяць до описуваних подій у день професійного свята газовиків поздоровляв відомий їхній керманич – глава правління АТ «Киевоблгаз» Дмитро Дронов. І слова його потрапили в саме серце! Далі пряма мова : «…Безпека газопостачання залежить від професіоналізму, злагодженості дій, швидких і вкрай важливих розв'язків! Спасибі всім, хто залишається вірний собі, своєї професії й своєму покликанню…». Які слова! Обійняти й плакати! Тільки от… Починається опалювальний сезон і на повітря злітає підсобний корпус на території дитячої дошкільної установи. І це велике щастя, що слідчі на місці події описували тільки ушкодження будівельних конструкцій і комунікацій, а не кількість і положення тіл у радіусі поразки вибуховою хвилею! І де ж отут професіоналізм? Або «.. вони це самі винуваті!», або «…ми не можемо все перевірити!...». Ну звичайно.

І як не згадати, що в останні місяці усе більше стає матеріалів і публікацій і про жахливе свавілля співробітників «Киевоблгаза», і про тотальну корупцію його керівництва, ні до ночі буде згаданий, того ж Дмитра Дронова, його брата Сергія (з аналогічним прізвищем), і їх наближених. Устигають же підручні пана Дронова, отакі лихих справ майстра, відрізати від газу ціле коттеджне містечко? Або заїхати до жінки похилого віку й обрізати їй газопостачання? Подивитеся сюжет у програмі «Дубинизми» на каналі «2+2» від 12 жовтня 2021 року (">). От де професіоналізм і злагодженість дій! Поки один розповідав нічого не розуміючій жінці байки про фуфайки, другий на вулиці вже опломбував кран. І відключив газ. Причому все це хлопці зробили без пред'явлення яких-небудь документів і приписів! А потім інші діячі «Киевоблаза» морочили жінці голову 6 місяців, відправляючи до фірм-прокладок, які були створені з однієї метою – поцупити з вас грошей, або, говорячи вже зовсім по-простому, «обілетити» громадянина. Відмінна робота й скоординованість дій на всіх ділянках! Від створення проблеми до одержання прибутку від її розв'язку! І щось я не помітив, щоб навіть по приїзді журналістів разом з героїнею сюжету співробітники вищезгаданої організації визнали допущені помилки й постаралися в найкоротший строк розв'язати проблемне питання. Та ні! Людину, не мудруючи лукаво, почали футболити з однієї контори в іншу. А може бути пан Дронов вийшов до жінки, яка живе півроку без газу й ризикує зустріти зиму в неопалюваному будинку, вибачився за безглуздість своїх співробітників і одним – двома своїми настільки коштовними вказівками вичерпав саму суть виниклої проблеми? Звичайно ж, немає. Зайнятий адже п. Дронов зовсім іншим. Отаким накопиченням капіталу за допомогою чорного нала, який частково витрачається в тому числі й для того, щоб закривати в поліції й прокуратурі, а також інших контролюючих органах наслідку своїх діянь. Інакше як пояснити той факт, що за весь період його знаходження в керівництві «Киевоблгаза» була опублікована незліченна кількість матеріалів про розслідування злочинних і корупційних дій п. Дронова, за які він так і не поніс ніякого покарання. Так добре б були тільки гроші. Ціна всього цього буває й людські життя.

Знову хотів би звернутися до вищезгаданого сюжету в тому місці, де функціонер з «дроновской» прокладки пропонує жінці переслати йому фотографії газового встаткування і по них, без виїзду на об'єкт, зробити висновок про його справність. По фотографіях! О це, я розумію, рівень онлайн-послуг! Результат не змушує себе чекати.

29 жовтня 2021 року в місті Бровари Київської області в будинку виявили мертвими трьох людей, цілу родину, і їхнього домашнього улюбленця – кота (https://korrespondent.net/ukraine/4411834-pod-kyevom-semia-nasmert-otravylas-uharnym-hazom). Основна версія – отруєння чадним газом у наслідку несправності витяжного каналу газового встаткування. А раніше, 2 лютого 2021 року ще одна родина — жінка, чоловік і їх трирічний син — учаділи в місті Буча Київської області (http://www.gorodkiev.com.ua/ 53298-v-buche-semya-iz-trex-chelovek-otravilas-ugarnym-gazom.html). І знову ж, отруїлися всі чадним газом через несправність котла. Може бути, і в цих випадках яка-небудь «дроновская» прокладка підключала й налаштовувала газове встаткування по телефону? От вона, диджитализация в дії!

Особистість Дмитра Дронова дуже цікава сама по собі, але не про неї хотілося б зараз сказати. Хотілося б просто нагадати, що на всіх фото і відеоматеріалах про надзвичайні пригоди, пов'язаних з газом, скрізь є присутнім логотип РГК.

Швидше за все, Дронов діє за вказівкою або з мовчазної згоди керівництва РГК, а може бути РГК і зайнятий перерахуванням чорного нала, який збирає пан Дронов? Суть цієї організації незрозуміла, але вона присутня незмінним атрибутом на всіх інформаційних фото й відеоматеріалах ,які пов'язані з АТ «Киевоблгаз».

Із усього що відбувся дивує наступне: якщо уважно переглянути інформаційні матеріали останніх десяти років, то не може не здивувати той факт, що в жодній надзвичайній пригоді, які призвели до загибелі людей у зв'язку з витоками газу, несправностями газового встаткування і т.д., реального покарання не поніс жоден з керівників газових господарств. І у вищеописаних випадках, я гадаю, що висновки наслідку будуть приблизно такі: «…самі винуваті» або…. Та без «або». Дзвоните, добродії, Вам обов'язково допоможуть!


Василій Попович

Джерело

Теги: діджитализація ,РГК,Украина,Україна, АТ «Киевоблагз», АТ Киевоблагз,Киевоблагз,Вербиченька,Кодаки,Васильковска міська територіальна громада,міська територіальна громада,Киевоблгаз,ПАО «Киевоблгаз»,ПАО Киевоблгаз,ПАО,АТ «Киевоблгаз» Дмитро Дронов,АТ «Киевоблгаз» Дронов,АТ «Киевоблгаз» ,АТ Киевоблгаз ,Дмитро Дронов,Дронов,Дубинизми,Бровари ,Киев,Київ, Київська область, Киевская область,Буча
Автор: wikibazacom