Викрито багатомільйонну схему вивозу за кордон дорогоцінних металів – підозрюють митників та керівника підприємства

Викрито багатомільйонну схему вивозу за кордон дорогоцінних металів – підозрюють митників та керівника підприємства
3018 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом працівникам Львівської митниці, керівнику підприємства та митному брокеру повідомлено про підозру у створенні схеми з незаконного вивозу дорогоцінних та кольорових металів з території України до Республіки Польща.

За даними слідства, керівник підприємства упродовж 2020-2021 років, використовуючи реквізити ряду компаній, організував схему закупівлі у підприємств України телекомунікаційних систем застарілого електрообладнання, яке містить у своєму складі дорогоцінні та кольорові метали. За попередньою змовою з митним брокером та за сприяння працівників Львівської митниці, шляхом підміни коду класифікації товару, здійснювався їх незаконний вивіз через державний кордон України до Республіки Польща. Наразі висновками експертиз вже підтверджено заподіяння державі понад 6 млн грн збитків.

Двом працівникам Львівської митниці інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), а керівнику підприємства та митному брокеру –заволодіння майном та службове підроблення (ч. ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

На теперішній час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад працівників митниці.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР за оперативного супроводу Головного оперативно-розшукового відділу Львівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

gp.gov.ua

Теги: Львівська митниця,Офіс Генерального прокурора,митниця