Володимира Галантерника оголосили в національний і міжнародний розшук

Володимира Галантерника  оголосили в національний і міжнародний розшук
180113 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило у розшук одеського бізнесмена Володимира Галантерника за підозрою у справі про незаконне заволодіння землею територіальної громади Одеси та легалізацію незаконно отриманих доходів, пише "БізнесЦензор".

Згідно з оприлюдненою на сайті Міністерства внутрішніх справ України інформацією, Галатерник зник 21 серпня 2021 року у Харкові.

Його підозрюють у порушенні законодавства за ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації, присвоєння, розтрата майна, легалізація (відмивання) грошей, зловживання владою чи посадовими повноваженнями) Кримінального кодексу України.

На початку жовтня 2021 року генпрокурор Ірина Венедиктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, двом депутатам Одеської міської ради VII скликання та бізнесмену Галантернику.

Загалом у кримінальному провадженні фігурують 16 осіб, з яких, за даними НАБУ, 10 є членами злочинної організації, а решта – учасниками скоєння злочинів.

У березні Володимир Галантерник підтвердив, що окрім ринку "Привоз", він контролює найбільший в Україні ринок промтоварів "7 кілометр", а також низку ТРЦ в Одесі. Водночас усі ці активи оформлені на номінальних власників чи офшори.

finbalance.com.ua

 

Теги: Національне антикорупційне бюро України ,НАБУ,Галантерник,Володимир Галантерник, Одесса, Міністерство внутрішніх справ України,Олег Жученко, Ірина Венедиктова ,Геннадий Труханов,Труханов