СБУ затримала «лобістів» шоу-бізнесу, які хотіли підкупити депутатів Верховної Ради

СБУ затримала «лобістів» шоу-бізнесу, які хотіли підкупити депутатів Верховної Ради
319963 ПЕРЕГЛЯДІВ

За внесення «потрібної» правки та відтермінування законопроекту, зловмисники обіцяли народному обранцю $100 тис. щороку. Чоловік, що пропонував хабар, –   керівник організації, яка опікується авторськими правами музичних виконавців на території України.

 Фактично ця організація збирає гроші з усіх закладів, де грає музика.

Передбачалося, що вона передає більшу частину коштів виконавцям – оскільки вони мають авторські права.

Утім, користуючись монопольним становищем на ринку, зловмисник створив декілька «компаній-прокладок». Кошти проходили через них і виконавці отримували відсоток не від початкової суми, а від фінальної, що зменшувало прибуток музикантів у декілька разів.

Оскільки у Верховній Раді зареєструвано законопроект №5572 «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», який фактично ліквідовує вказану схему, її керівник пішов на підкуп народних депутатів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Теги: СБУ затримала «лобіста» шоу-бізнесу,хотів підкупити депутатів Верховної Ради,СБУ затримала громадянина України,у Верховній Раді зареєструвано законопроект №5572 «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав»