Вимагання 120 тисяч доларів США - на Закарпатті поліція затримала «кримінального авторитета» та його спільника

Вимагання 120 тисяч доларів США - на Закарпатті поліція затримала «кримінального авторитета» та його спільника
308708 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аби змусити мешканця Тячівського району сплатити кошти, зловмисники погрожували йому фізичною розправою та знищенням майна.

20 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями за силової підтримки КОРД затримали двох осіб одразу після отримання частини коштів від визначеної ними суми – 10 000 доларів США.

Серед затриманих – місцевий «кримінальний авторитет» та його племінник. З потерпілого вони вимагали 120 тисяч доларів США, які він начебто заборгував. Увесь процес вимагання супроводжувався погрозами фізичної розправи над потерпілим та членами його родини, також у разі не виконання їх вимог, обіцяли знищити його майно.

Наразі обидва зловмисники затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщені до Ізолятора тимчасового тримання.

Учора, 21 жовтня, слідчі слідчого управління ГУНП в Закарпатській області повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Прокуратурою області готуються клопотання до суду про обрання фігурантам запобіжних заходів.

За вимагання чинним законодавством передбачена відповідальність - до семи років позбавлення волі.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Теги: вимагання ,кримінальний авторитет,хабар