«Енергоатом» відписав «Імпульсу» 173 мільйони на обладнання для Запорізької АЕС

«Енергоатом» відписав «Імпульсу» 173 мільйони на обладнання для Запорізької АЕС
349406 ПЕРЕГЛЯДІВ

ДП «НАЕК «Енергоатом» 8 жовтня уклало угоду з ПрАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс» про закупівлю обладнання для Запорізької АЕС на 173,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2022 року виробника має поставити обладнання для модернізації інформаційно-обчислювальної системи енергоблоку №6 ЗАЕС з інтеграцією автоматизованої системи радіаційного контролю, автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки та системи представлення параметрів безпеки. Поставку оплатять протягом двох місяців.

Цю закупівлю провели без аукціону, за переговорною процедурою через «відсутність конкуренції з технічних причин». Саме «Імпульс» розробив обладнання інформаційно-обчислювальної системи, впроваджене на енергоблоках №1-5, а також уже існуюче на енергоблоці №6. Потрібне програмне забезпечення теж належить «Імпульсу». Замовник послався на експертний висновок проектувальника АТ «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект». У ньому сказано, що модернізацію неможливо виконати без залучення «Імпульсу». Крім того, «Імпульс» повідомив, що не надавав права на свою конструкторську документацію ніяким стороннім організаціям.

«СНВО «Імпульс» належить кіпрській компанії «ІД&С (Індастріал Дівайсіз & Сістемз) Лімітед». Вона була створена у вересні 2012 році й записана на вірґінський офшор «Insat Corporation». Раніше акціонером «Імпульсу» через компанію «Імпульс-інвест» був екс-директор заводу Володимир Єлісєєв, який нині вказаний його кінцевим бенефіціаром.

nashigroshi.org

 

Теги: Енергоатом,Імпульс,СНВО Імпульс,Володимир Єлісєєв,Запорізька АЕС