«Слуга» Буковський та його компанії поза Законом

«Слуга» Буковський та його компанії поза Законом
311566 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відмивання грошей та ухиляння від сплати податків, на тлі скандалу з офшорами президента, можна вважати трендом цього сезону. І, на жаль, ця хвороба поширилась на весь «зелений організм» - від Голови до звичайних функціонерів.

Так, до двадцятки найбільших боржників по сплаті податків  увійшов депутат Київської обласної ради від «Слуги народу» Роман Буковський, відомий як забудовник Вишгородського району. Вже три роки він ухиляється від примусового стягнення податкового боргу у сумі 14  812  936 грн, який накопичив через  несплату  податку на доходи фізичних осіб, податку на додану вартість та орендної плати за землю, яку, до речі, забудовує шаленими темпами.

Окрім зобов’язань перед Державою, Роман Буковський відмовляється розраховуватись і за послуги, якими встиг скористатись ще в 2015. Відповідно до рішення Вишгородського районного  суду від 25 серпня 2021 року, він заборгував  1,3 млн грн Адвокатському об`єднанню «А.ДВА.КА.Т» за наданий юридичний супровід.  Шість років судової тяганини, а віз і нині там! І це лише підтверджує, що в Україні  важелі влади та корупційного впливу  дієвіші за Закон.

Мультимільйонеру-забудовнику Буковському можна все: не сплачувати борги, не декларувати статки, прогортати земельні афери, будувати з порушенням, ухилятися від виконання рішень Феміди і «ховати» в часі судові провадження.

Ще 20 січня 2020 року мало відбутись підготовче засідання Київського окружного адміністративного суду по суті «повного зупинення експлуатації багатоповерхового житлового будинку ТОВ "Профжилкомфорт" за адресою: Київська область, м. Вишгород, вул. Шолуденка, 15 Д, до повного усунення порушень, зазначених в акті планової перевірки від 24.09.2019 №349».

Будинок на Шолуденка, а саме ЖК «Французький квартал», зводила компанія Буковського, замовник будівництва – Буковський, обслуговує об’єкт «ТОВ "Профжилкомфорт", засноване Буковським!

Так от… Згідно акту перевірки, Державна служба надзвичайних ситуацій визнала ЖК «Французький квартал» непридатним для експлуатації через високий  рівень пожежної небезпеки.

«Об’єкт не обладнано системами протипожежного захисту, системою внутрішнього протипожежного водопроводу, не забезпечений системою димовидалення, не виконана вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горища, не встановлені вогнегасники шляхом навішування…», і ще зо два десятки порушень пожежної безпеки, допущених при будівництві.

Жити в такому будинку не можна, бо небезпечно, як наголошують «надзвичайники»,  і людей, через недбалість забудовника, треба виселити.

Цікаво, але у відкритих джерелах щодо стану розгляду судової справи з цього питання до сих пір значиться, що засідання призначене на 20 січня 2020 року.

Наразі, жовтень 2021… Рішення немає, недоліки будівництва не усунені, а люди продовжують, за свої ж власні гроші, витрачені на придбання нерухомості в горе-забудовника, щодня перебувати під загрозою пожежі. Ба більше… вже завтра вони можуть залишитися без світла!

Обслуговуюча компанія «Профжилкомфорт» заборгувала «ДТЕК Київські регіональні електромережі» 776 930 грн. Традиційно, Роман Буковський намагається гальмувати справу, але ситуація вкрай напружена, і  сьогодні-завтра житлові комплекси «Проф Груп» можуть зануритися в повну темряву.

І все це наряду з відвертою халтурою в будівництві, що перетворила життя людей на суцільний жах -  круговерть проблем, які день від дня загострюються.

"Тонкі" і "дзвінкі" стіни, неправильно побудовані димоходи, криво встановлені котли і вікна, непрацюючі ліфти, відсутність благоустрою зі знищенням навіть того, на що спочатку спроміглися.

Після солодких обіцянок, продажу квартир та здачі будинків, обслуговуюча компанія від забудовника «Профжилкомфорт» демонтувала шлагбаум, зняла камери відеоспостереження та вимкнула світло у місцях загального користування і … авжеж, збільшила тарифи!

Люди обурюються і хочуть відмовитись від послуг обслуговуючої компанії, створивши ОСББ, а представники «Профжилкомфорт» залякують та продовжують царювати! 

Теги: Буковський,Буковський депутат,Роман Буковський, «Слуга народу» Роман Буковський, ЖК «Французький квартал»,Державна служба надзвичайних ситуацій,Роман Володимирович Буковський ,НАЗК,Роман Буковский,Киевская область,Оппозиционный блок,Батькивщина