Голова «Укрексімбанку» Мецгера напав на знімальну групу програми «Схеми»

Голова «Укрексімбанку» Мецгера напав на знімальну групу програми «Схеми»
36803 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогоднішня тема №1 – напад голови «Укрексімбанку» Мецгера на знімальну групу програми «Схеми». І поки всі обговорюють моральність його вчинку, є більш пікантні деталі, а конкретно причина нападу. І тут починається цікаве.

Так ось, за моєю інформацією, реальною причиною нападу було запитання журналістів… Щодо обставин видачі державним банком шаленого кредиту в 60 млн доларів під заставу мегапроблемного активу – ТРЦ SkyMall. Проблеми навколо ТРЦ не вщухають понад 11 років після того, як його «рейдернув» один зі співвласників.

Питання щодо видачі кредиту банк розпочав розглядати в грудні минулого року. Служба безпеки банку надавала негативні висновки.

В березні вже цього року Sky Mall був арештований в рамках кримінального провадження. Інформація облетіла всі ЗМІ. Через місяць за незрозумілих обставин арешт «злетів».

В квітні естонський інвестор, якого в 2010 році кинув його український партнер, подав до України претензію перед подачею в міжнародний арбітраж в США. Причина – неможливість захистити свої права через бездіяльність правоохоронних органів протягом 10 років. Сума претензії інвестора до держави Україна - 750 млн доларів.

І в той час, як реальною можливістю уникнути арбітражу і ризику «попасти» на сотні мільйони доларів з державного бюджету, є повернення інвестору його активу…. Вгадайте що робить державний банк?!

В травні Укрексімбанк видає кредит в 60 млн доларів двом сумнівним компаніям… під заставу ТРЦ SkyMall.

А тепер найцікавіше – бенефеціаром обох компаній є громадянин з донецькою пропискою Сергій Брюховецький. Більше того, він є платником податків на окупованій території.

Але ні проблемність активу, ні міжнародний арбітраж, ні особа бенефеціарного власника компаній-позичальників не зупинила керівництво деражвного «Укрексіма» від видачі проблемного кредиту.

 
Теги: ТРЦ,ТРЦ SkyMall,SkyMall,Мецгер, Мецгер Укрэксимбанк,Евгений Мецгер, Мецгер скандал,Украина,Україна,Укрексімбанк,АТ Укрексімбанк,Укрэксимбанк, Укрэксимбанк,Схеми,банк
Автор: wikibazacom