Його активність просто вражає! Андрій Шевцов – про подальші життєві плани

Його активність просто вражає! Андрій Шевцов – про подальші життєві плани
41039 ПЕРЕГЛЯДІВ

В день національного свята, в день освітянина хочу представити унікальну Людину, видатну особистість, освітянина, науковця, державного діяча з великої літери, який долаючи фізичну недугу показав всім нам життєвий приклад стійкості, мужності, життєтворчості, служіння людям, державі та науці.

Це Андрій Шевцов!

Він справжній державний діяч та лідер у багатьох сферах, його успіхи  багатогранні. Творчий та ерудований, Андрій Гаррійович створює університети, коледжі, кафедри, департаменти міністерств, громадські організації, тощо. Він  справжній професіонал у своїй справі. Він засновник свої наукової школи з ортопедагогіки, ортопсихологоії та реабілітології, має більше 160 наукових праць та монографій. Багато аспірантів та докторантів. Як державний службовець високого рангу Андрій Гаррійович багато доклав зусиль для розбудови державного управління сферою освіти, соціальної політики, організації наукової діяльності.

Андрій Шевцов  - міжнародний експерт з питань безбар’єрності у різних сферах життєдіяльності, з питань соціальної політики, спеціальної освіти та інклюзивного навчання, реабілітації та соціального захисту осіб з інвалідністю, реформаторського розвитку системи освіти. Автор, співавтор та ініціатор законопроектів, державних програм розвитку системи освіти та соціальної політики в Україні, нормативно-правових актів з питань соціально-правового захисту та реабілітації осіб з інвалідністю.  Все своє життя присвятив захисту прав дітей та дорослих з обмеженнями життєдіяльності, інклюзії осіб з інвалідністю у суспільство. Власним прикладом довів, що це цілком можливо і реально.

Його активність просто вражає - вивчав досвід організації освіти та соціальної політики в США, Великобританії, Китаї, Франції, Іспанії, Марокко, Швеції, Фінляндії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Австрії, Німеччині, Данії, Польщі. 

Пане Андрію, які у Вас подальші життєві плани?

Запланований широкий спектр проектів у сферах науки, освіти, громадської діяльності з питань соціального захисту та захисту прав осіб з інвалідністю.

Дуже цікаво, розкажіть будь ласка детальніше

Я планую продовжувати розбудову без бар’єрного та інклюзивного  суспільства. Без сегрегації та жодних бар'єрів: фізичних, соціальних, психологічних, політичних, майнових. Жодного обмеження громадянських прав в роботі, в освіті, в культурі,  політиці тощо.

Зрештою працювати над інноваційними проектами у галузі освіти, зокрема освіти осіб із особливими освітніми потребами. Тобто закладання просвітницьких основ реформування сучасного суспільства задля інклюзивного входження кожної людини в суспільне життя.

Нещодавно, в рамках проекту Celebrity awards 2021 Вас було нагороджено премією «Особистість року», прокоментуйте будь ласка – як почуваєтесь в новому статусі та подію в цілому

Так, 1 жовтня я справді мав честь побувати на святкуванні щорічної Всеукраїнської премії Celebrity awards 2021, що відбулась у Центральному будинку офіцерів ЗСУ. На мою думку, проект був організований на найвищому рівні. Крім того, вважаю, що такі міроприємства в наш час потрібні Україні та її громадянам, адже вони підкреслюють досягнення українців, їхні таланти та успіх у різних сферах діяльності.

Такі проекти, зокрема цей, заряджають українських діячів різних напрямків на нові звершення, на досягнення і підкорення нових цілей та вершин. Так і я ставши учасником цього незабутнього дійства почерпнув для себе багато позитивних емоцій, які дали мені чергову порцію потрібної енергії для підкорення подальших життєвих бар’єрів...  

Щодо особистої нагороди, якщо можна, кілька слів…  

 

Чесно кажучи, не очікував… Нагорода стала для мене несподіванкою. Дуже приємно бути в колі визначних для держави діячів, а ще й бути відзначеним нагородою. Для мене це черговий стимул, що в житті я йду по правильному шляху. Тепер головне не збавляти обороти і продовжувати, адже як вище зазначав - планів дуже і дуже багато. Та все ми зможемо, все підкоримо і все досягнемо – ми ж українці, сильна духом та трудолюбива нація.     

Андрію Гаррійовичу, велике спасибі, що приділили час. Вітаємо Вас із нагородою та бажаємо успіхів у всіх запланованих справах.

Теги: Андрій Шевцов,Шевцов ,Celebrity Awards 2021,Андрій Гаррійович Шевцов,Украина, Україна,Шевцов Андрій ,Шевцов Андрій Гаррієвич,США, Великобританія, Китай, Франція, Іспанія, Марокко, Швеція, Фінляндія, Чехія, Словаччина, Угорщина, Австрія, Німеччина, Данія, Польща,Особистість року,ЗСУ,Центральний будинок офіцерів ,Центральний будинок офіцерів ЗСУ,Центральний будинок офіцерів Збройних сил України,будинок офіцерів ,будинок офіцерів Збройних сил України
Автор: wikibazacom