У столиці СБУ затримала групу фальшивомонетників: збували майже чверть мільйона доларів США. ВІДЕО

У столиці СБУ затримала групу фальшивомонетників: збували майже чверть мільйона доларів США. ВІДЕО
364906 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ заблокувала потужний канал збуту підробленої іноземної валюти. Під час спецоперації у Києві затримано двох організаторів угруповання фальшивомонетників.

Зловмисники намагалися збути 240 тис. підроблених доларів США. Встановлено, що банкноти були високої якості, їх фальшивість не розпізнавали більшість технічних засобів перевірки.

Ділки пропонували підробку за ціною 50-60% від вартості номіналу. Для приховування протиправної діяльності зловмисники збували їх окремими траншами у декілька етапів.

За матеріалами кіберфахівців СБУ, зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 199 (зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збут незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти, за попередньою змовою групою осіб, вчиненого повторно, в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ, Служба Безпеки України,банкноти ,фальшиві долари