Іван Скобух - що відомо про екс-прокурора який збив насмерть жінку на Рівненщині й тікав від патрульних

Іван Скобух - що відомо про екс-прокурора який збив насмерть жінку на Рівненщині й тікав від патрульних
42238 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 вересня вночі на автодорозі Городище - Рівне - Старокостянтинів біля села Немовичі п'яний водій позашляховика збив насмерть жінку на скутері, що рухалась у попутному напрямку. Від отриманих травм 35-річна жінка загинула на місці. 

Як з'ясувалось, за кермом автомобіля "Nissan Rogue" був 38-річний житель Рівного. Після скоєння ДТП він не зупинився, а наздоганяли зловмисника патрульні, які стали свідками ДТП. 

За кілька хвилин чоловіка затримали. За зовнішніми ознаками він був п'яним, проте від проходження алкотесту відмовився.

Наразі розпочато досудове розслідування за фактом смертельної ДТП, скоєної у стані сп'яніння. 

Родичі жінки повідомили, що за кермом був колишній прокурор, а нині адвокат Іван Скобух. За словами жінки, що назвалася сестрою загиблої, скутеристка їхала у світловідбивній куртці. 

Тим часом, як повідомили у обласній прокуратурі, Івана Скобуха було звільнено із прокуратури за результатами атестації у серпні минулого року. а нині він працює адвокатом у Сарнах. 

За даними ЗМІ, Іван Скобух народився 16 грудня 1982 року в місті Сарни. У 2006 році він закінчив Національну юридичну академію України ім. Я. Мудрого. В органах прокуратури області Іван Миколайович працює з 2006 року. Зокрема, обіймав прокурорсько-слідчі посади у прокуратурах Рокитнівського, Сарненського районів, Рівненській міжрайонній природоохоронній прокуратурі, апараті прокуратури області. У 2014 році був призначений на посаду прокурора Рокитнівського району Рівненської області.

Також працював старшим слідчим прокуратури Рівненської області, прокурором відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління ДБР.  Перед звільненням займав посаду прокурора відділу приймання, опрацювання та аналізу оперативної інформації. 

Як пише Prosud, у своїх деклараціях за 201420152016 та 2017 роки Іван Скобух вказав 648 тис. грн доходів. Його дружина Альона Сергіївна за аналогічний період отримала 40 тис. грн допомоги по догляду за дитиною.

Та найбільше запитань до родини прокурора виникає з приводу нерухомого майна. Наприклад, у своїй декларації за 2017 рік Іван Скобух вказує право користування квартирою свого батька. Датою набуття є 1 жовтня 2010 року. Прокурор мав би вказувати майно в своїх наступних деклараціях, проте не робив цього. 

Цікаве й те, що вартість квартири, площею у 74 кв. м., вказуєтья у сумі 250 тисяч гривень. Проте в декларації про зміну в майновому стані прокурор оцінив квартиру, подаровану батьком, у 50 тис. гривень. 

Аналогічна ситуація і з об'єктами нерухомості, записаними на жінку прокурора. Альона Скобух у декларації не вказувала приміщення магазину у Сарнах, право на яке вона отримала у 2006 році. Також відсутня в одній із декларацій і земельна ділянка в селі Обарів площею у 1700 кв. метрів, яка обійшлася їй у 125 тис. грн. Саме на цій ділянці знаходиться будинок площею у 360 кв.м. 

Ще одна ділянка була придбана за 29 тис. грн, площею 530 кв.м для ведення особистого селянського господарства. При цьому дохід Альони Скобух протягом 2014-17 рр. склав 40 тис. гривень. 

Сам Іван Скобух не вказував в одній зі своїх декларацій земельної ділянки, площею 900 кв.м у селі Городище, власником якої він є з 2012 року. Натомість вказував іншу ділянку площею у 907 кв.м.

Вже у останній своїй декларації Іван Скобух вказав кватиру у Рівнмоу, площею 74 кв.м., придбану у серпні 2019 року. приміщення у місті Сарни на 64 кв.м, та житловий будинко в Обарові на 277 кв.м.

Серед автівок - "Тойота Авенсіс", 2010 року випуску, власником якої є його батько та "НІссан Жук", 2015 р.в., записаний на дружину. 

За 2020 рік Іван Скобух отримав понад 317 тис. гривень зарплати в обласній прокуратурі. 12 тис. грн - у ТОВ "Дахбуд", 15 тис. грн. - ТОВ "Градус маркет". Ще 30 тис. гривень прокурор отримав від відчуження нерухомого майна. 

Крім того батько прокурора має стосунок до ряду компаній, які вже не працюють: ВАТ «САРНЕНСЬКИЙ «РАЙСІЛЬКОМУНГОСП», ПП «ЛЕНД ІНВЕСТМЕНТ» і ТЗОВ ТВК «ПАРТНЕР». В останній компанії співзасноками є матір та брат прокурора. 

Як підсумок: при аналізі декларацій прокурора було виявлено часті порушення антикорупційного законодавства. Також виникають сумніви й щодо спроможності придбання цінного майна при наявних доходах сім'ї прокурора. 

rivne.media

Теги: Іван Скобух,Іван Скобух прокурор,Іван Скобух Рівне,Іван Скобух дтп,Іван Скобух аварія,Скобух Иван,Скобух ,прокурор,Ровно,Рівне,Украина,Україна,ДТП,аварія,Авария,Сарни,Іван Миколайович Скобух,ДБР,ВАТ «САРНЕНСЬКИЙ «РАЙСІЛЬКОМУНГОСП», ПП «ЛЕНД ІНВЕСТМЕНТ» , ТЗОВ ТВК «ПАРТНЕР».,ВАТ САРНЕНСЬКИЙ РАЙСІЛЬКОМУНГОСП, ПП ЛЕНД ІНВЕСТМЕНТ , ТЗОВ ТВК ПАРТНЕР,САРНЕНСЬКИЙ РАЙСІЛЬКОМУНГОСП, ЛЕНД ІНВЕСТМЕНТ , ПАРТНЕР
Автор: wikibazacom