Поліція затримала трьох чоловіків за вимагання біткойнів у тернопільського підприємця

Поліція затримала трьох чоловіків за вимагання біткойнів у тернопільського підприємця
265605 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підозрювані чотири місяці підпалювали кіоски з продажу продукції бізнесмена і погрожували фізичною розправою.

За вимагання 250 тис. доларів у відомого тернопільського підприємця правоохоронці затримали трьох чоловіків. Впродовж чотирьох місяців один тернополянин та двоє жителів з інших міст здійснили підпали двох кіосків з продукцією бізнесмена та погрожували йому розправою. Поліція не називає імені постраждалого, але за інформацією місцевих ЗМІ, йдеться про виробника м'ясної продукції Олега Юника.

«Наприкінці травня цього року потерпілий звернувся до поліції із заявою про пошкодження його магазинів внаслідок пожежі. Надалі поліцейські з’ясували, що майно було пошкоджене внаслідок підпалу, та встановили причетну до цього особу – мешканець Вінницької області. Згодом з потерпілого почали вимагати майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах (у еквіваленті 250 тис. дол. США)», – повідомили в поліції Тернопільщини.

Поліцейські також встановили, що перемовини щодо погроз вів мешканець Київської області, який, як з'ясувалося згодом, працює на організатора. А організатором виявився 25-річний тернополянин, лікар за освітою. Хлопець у такий спосіб намагався вирішити свої власні фінансові проблеми.

Під час обшуку помешканя підозрюваного поліція вилучила вогнепальну зброю

За інформацією правоохоронців, банда обіцяла припинити підпали після того, як підприємець сплатить їм 250 тис. доларів. Наразі чоловіків затримано. А за процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури їм повідомлено про підозру.

«За версією слідства, тернополянин спільно із двома жителями інших регіонів упродовж травня-серпня 2021 року здійснювали підпали в обласному центрі точок продажу продукції місцевого підприємця та вимагали у нього кошти за припинення своїх протиправних дій. Також чоловіки погрожували йому та його родичам фізичною розправою», – повідомила ZAXID.NET речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Долішня.

За інформацією тернопільського видання «Politerno» від вимагань та регулярних підпалів кіосків страждав тернопільський виробник м'ясо-ковбасної продукції Олег Юник. А здійснювали ці підпали троє чоловіків, серед яких є відомий у Тернополі діяч Богдан Корильчук.

Особам, причетним до скоєння злочину повідомлено про підозри у погрозах знищенні майна підприємця та у вимаганні у нього 250 тис. доларів США ( ч. 2 ст.28 ч.2 ст.189, ч.2 ст.28 ч.2 ст.194 КК України). До суду подано клопотання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою. Викриття правопорушників проводились за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР УНП України спільно зі слідчими поліції.

P.S. Сьогодні, 13 вересня, о 17:00 Тернопільський міськрайонний суд призначив одному із підозрюваних у цій справі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Розмір застави визначив у сумі 180 тис. грн.

zaxid.net

Теги: вимагання грошей,Підпали , тернопіль,Олега Юник, біткоїн