Михайло Кулиняк: «Недопустимо паплюження виборів директора «Мистецького арсеналу» та знищення культурних цінностей нашої держави!». Відеозвернення

Михайло Кулиняк: «Недопустимо паплюження виборів директора «Мистецького арсеналу» та знищення культурних цінностей нашої держави!». Відеозвернення
320147 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 8 вересня о 13:00 розпочалось засідання конкурсної комісії, на якому мають обрати нового директора "Мистецького арсеналу". Нагадаємо, сьогоднішнє голосування буде повторним, адже попереднє, 6 липня - не визначило переможця. Тоді жоден з кандидатів не зміг набрати необхідної кількості голосів - п'ять, лідером із 4-ма голосами був Михайло Кулиняк.

На перший погляд, за посаду керівника “Мистецького арсеналу” точилась серйозна та напружена боротьба... Проте - це лише на перший погляд, адже і кандидати, і суспільство, і безліч діячів культури прекрасно розуміють, що перемога дістанеться Олесі Лютій-Островській. І перемога ця буде явно не заслуженою, а фіктивною, адже весь конкурс нагадує ніщо інше як пряму, червону доріжку для Лютої-Островської на посаду керівника “Мистецького арсеналу”. З цього приводу до громадськості звернувся один із кандидатів Михайло Кулиняк.

Варто підкреслити, що з приводу такого відвертого та нахабного паплюження конкурсу на посаду директора “Мистецького арсеналу” одна із кандидатів  Наталія Заболотна зняла свою кандидатуру.

"Не бачу жодного сенсу брати участь у черговому конкурсі-фарсі на посаду директора Мистецького Арсеналу! Адже очевидно, що «переможеця призначена» заздалегідь!", - повідомила Наталія Заболотна.

Також слід зазначити, що Олеся Островська-Люта заручилась підтримкою  колишнього директора Довженко-центру - Івана Козленко, який на своїй сторінці у Фейсбук, у блогах, статтях  інтернет-видань активно займався просуванням “своїх” кандидатів і очорненням  конкурентів. Проте, сам Козленко замішаний у ряді махінацій та являється фігурантом кримінальних справ, про це повідомляється у журналістському розслідуванні. 

І ось, тепер, уже сьогодні Олеся Островська-Люта переможе у конкурсі-фарсі, що дозволить їй на пару із Козленко взятись за нищівне знищення культурної спадщини, а також ввести в дію цілий ряд грабіжницьких махінацій української культури.

Чи цього хоче громадськість??? - Звісно, що ні!!! Але чи хвилює це членів комісії і всіх хто причетний до фіктивної перемоги Островської-Лютої???

Впевнені, що ні!!! Хоча, можливо в останній момент в когось із них таки пробудиться совість, совість - перед Україною, народом України і нашою культурною спадщиною?!... 

Довідка: У повторному конкурсі на посаду директора “Мистецького арсеналу” участь беруть шість кандидатів. Про це 17 серпня повідомила пресслужба Державного управління справами. Кандидатами зареєстровано: Ярослава Биструшкіна, Ольгу Босак, Аллу Демура, Михайла Кулиняка, Оксану Мельничук, Олесю Островську-Люту.

У склад конкурсної комісії, яка обиратиме нового директора, входять: Олег Векленко (професор кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв), Гліб Вишлінський (член Ради з питань розвитку МА), Євген Бистрицький (вчений-філософ), Олександра Коваль (директорка Українського інституту книги), Наталія Кривда (професорка кафедри української філософії та культури КНУ ім.Шевченка), Мирослава Лубківська (журналістка, ведуча програми “UA:Перший”), Ірина Подоляк (заступниця Міністра культури, молоді та спорту України 2019–2020 рр.), Ахтем Сеітаблаєв (режисер, актор), Тетяна Філевська (креативна директорка Українського Інституту).

Читайте також ↓

Теги: Михайло Кулиняк, вибори директора «Мистецького арсеналу»,Мистецький арсенал, Мистецький Арсенал вибори,Наталія Заболотна,Олеся Островська-Люта,Іван Козленко