Гамарра Капуняй Карлос Альберто - чому перуанський нарко-король досі залишається непоміченим українськими правоохоронцями?

Гамарра Капуняй Карлос Альберто - чому перуанський нарко-король досі залишається непоміченим українськими правоохоронцями?
24767 ПЕРЕГЛЯДІВ

В стрічках новин українських інформаційних сайтів доволі часто зустрічаються повідомлення про затримання правоохоронцями окремих осіб та угруповань, що займались виготовленням, контрабандою чи реалізацією наркотичних речовин. Ще більш наповненими такого роду новинами є офіційні сайти МВС, СБУПрокуратури та інших правоохоронних органів.

Так, наприклад, трохи більше місяця тому, 23 липня, українські ЗМІ з посиланням на правоохоронців масово повідомляли про затримання Національною поліцією членів транснаціонального наркоугруповання та вилучення понад 368 кілограмів героїну. Загальна вартість вилученої партії забороненої речовини героїну за цінами "чорного" ринку становила понад 1 мільярд гривень. Звісно, партія велика і спецоперація поліції заслуговує на увагу та похвалу, а також на широкий розголос у ЗМІ, що й відбулось. До того ж, слід відзначити, що й самі правоохоронні органи приклали максимум зусиль, щоб одні на перед інших відзначити свою значимість у цій справі.

Ось наприклад ефектне відео спецоперації від Національної поліції:

А це вже Генеральний прокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Фейсбук повідомила про цю, дійсно важливу і масштабну спецоперацію:

Також варто згадати і про виявлення більше 1 тонни героїну співробітниками Управління СБУ у Львівській області, Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та головного відділу БКОЗ СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури. Нагадаємо, справа стосується чотирьох іноземців, організували переправу тонни героїну з Пакистану в Україну на судні, яке прибуло у порт Одеси наприкінці грудня 2020 року. Наркотики приховували у контейнерах серед продуктів харчування. Згодом їх транспортували на територію Львівщини. А там уже правоохоронці довели справу до логічного завершення і 29 червня справу було скеровано до Суду - про це повідомляє Офіс генпрокурора.

 

І такі викриття наркоторговців в нашій державі відбуваються мало не щодня різними правоохоронними органами та із різними об'ємами вилучених наркотичних речовин. І про це, як ми вже зазначали, нам/суспільству швидко одні наперед других звітують керівники та прес служби СБУ, Поліції, ГПУ…    

Це звісно, добре - маємо на увазі затримання наркодилерів та виявлення і вилучення наркотиків. І навіть повідомлення прес служб та керівників правоохоронних органів, які часто несуть у собі через міру піар-ний характер - є також позитивною рисою виявлення злочинності в нашій державі. Нехай хоч щогодини звітують про виявлення злочинців аж до повного їх знищення - головне щоб це відбулось!!!

Та цього, знищення злочинців, нашій державі напевне прийдеться чекати ще не одне десятиліття і цьому є дуже багато пояснень... Серед яких чи не найголовніше - те, що певних і найголовніше найпотужніших та наймасштабніших злочинців наші правоохоронні органи чомусь сліпо не бачать або бачити не хочуть?!... Особливо це стосується в напрямі контрабанди та торгівлі наркотичними речовинами, зокрема - героїном. І це, попри вище наведену позитивну динаміку виявлення нарко-торговців.

Так, в нашій державі вже мало не два десятиліття процвітає королівство контрабанди-наркоторгівлі, зокрема героїном на чолі із вихідцем з Перу Гамарра Капуняй Карлос Альберто. І масштаби його оборудок з наркотиками в рази більші за вище описані виявлення 348 кг і 1 тонни героїну. Його річний об'єм контрабанди героїну до ЄС та торгівля цим наркотиком в Україні давно вже перевищує десятки тонн, і це лише приблизні цифри які час від часу спливають від його оточення ручних нарко-дилерів.  

Гамарра Капуняй Карлос Альберто

Щоб зрозуміти, наскільки Гамарра Капуняй Карлос Альберто комфортно себе почуває в Україні будучи перуанцем слід навіть звернути увагу на придбані ним земельні участки під будівництво кафе та для ведення іншого бізнесу. Все це  для прикриття основного виду діяльності - торгівлі наркотиками, зокрема у величезній кількості героїном.

Щоб вільно почувати себе в нашій державі і візуально приховувати свій чорний бізнес на смертях українців Гамарра Капуняй Карлос Альберто заснува та зареєстрував більше трьох десятків підприємств які займаються різноманітною діяльністю. Ось деякі з них:

ТОВ "БОРДЖИА" Код ЄДРПОУ 31605586 - види діяльності:

68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна

28.29 Виробництво інших машин і устатковання загального призначення, н.в.і.у.

77.39 Надання в оренду інших машин, устатковання та товарів, н.в.і.у.

52.10 Складське господарство

68.10 Купівля та продаж власного нерухомого майна

68.32 Управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту

ТОВ "УНІГЕЙМЗ" Код ЄДРПОУ 32486933 - види діяльності: 

32.40 Виробництво ігор та іграшок

28.29 Виробництво інших машин і устатковання загального призначення, н.в.і.у.

25.61 Оброблення металів та нанесення покриття на метали

25.62 Механічне оброблення металевих виробів

77.39 Надання в оренду інших машин, устатковання та товарів, н.в.і.у.

62.09 Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп'ютерних систем

ТОВ "БКР" Код ЄДРПОУ 35139976 - види діяльності:

68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (основний)

68.10 Купівля та продаж власного нерухомого майна       

 ТОВ "ТОПОЛЬ-С" Код ЄДРПОУ 34596187 - види діяльності:

41.10 Організація будівництва будівель (основний)

Інші:

43.99 Інші спеціалізовані будівельні роботи, н. в. і. у.

52.10 Складське господарство

68.10 Купівля та продаж власного нерухомого майна

68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна

41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель

… І таких фірм, як ми вже зазначали більше 30-ти. Кожен хто зверне увагу на кведи(вид діяльності), то з легкістю зрозуміє, що такої форми підприємства комфортно підходять для маскування зберігання та транспортування наркотиків. До речі, про його криваву діяльність на смертях людей, на торгівлі наркотиками відомо в державі давно, тільки от затримати його й досі ніхто з правоохоронців не наважився!!! Але чому: вдало маскується, вміє договорюватись та ділиться прибутком? Чому? Чому його досі не затримали?!...

На даний час щодо Гамарра Капуняй Карлос Альберто вже вирішується питання по його перебуванню в Україні, по його в’їздах та виїздах в нашу державу. Також в Іспанії, громадянство якої у нього є -  розглядається питання позбавлення його паспорта цієї країни. Щодо Іспанії,  то поштовх може йти від впливових перуанських виробників кокаїну по причині, що Гамарра Капуняй їх на протязі довгого часу обманює.

P.S. Поки українські правоохоронці зволікають - від його героїну помирають і вже померли тисячі, сотні тисяч наших громаднян. І скільки б не піарились правоохоронці на відкритті різних партій наркотиків : доки не буде зупинено  Гамарра Капуняй Карлос Альберто - доти в Україні героїн буде продаватись так само легко, як і молоко… і так само швидко від нього вмиратимуть українці! …  

Теги: Гамарра Капуняй Карлос Альберто,контрабанда ,наркотики,героїн,Генеральний прокурор Ірина Венедіктова,Ірина Венедіктова,Контрабанда героїну,наркоторгівля,Карлос Альберто,Португалец Гамарра Капуняй Карлос Альберто