Денис Монастирський провів зустріч із Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен

Денис Монастирський провів зустріч із Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен
16137 ПЕРЕГЛЯДІВ

31 серпня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен.

Сторони обговорили подальший розвиток українсько-німецького співробітництва в сферах діяльності Міністерства внутрішніх справ. 

«Сьогодні перед МВС стоїть багато амбітних завдань, що стосуються розбудови таких напрямів, як: створення в Україні ефективної санітарної авіації, зокрема, на базі уже закуплених вертольотів німецько-французького виробництва «Airbus», взаємодія у сфері кібербезпеки, цивільного захисту населення та впровадження соціально-орієнтованих проєктів» - зазначив міністр. 

Денис Монастирський поінформував пані Посла про зацікавленість МВС в активному розвитку добровільного пожежного руху в Україні. 

«Жодна розвинена країна не працює виключно за рахунок державних пожежних служб. Досвід колег із Німеччини, де залучено більше мільйона добровольців-вогнеборців, демонструє свою ефективність. Ми зацікавлені у запозиченні німецького досвіду у створенні ефективної моделі волонтерського/добровільного пожежного руху», -  сказав очільник МВС. 

Сторони висловили сподівання, що проєкт, спрямований на створення та розвиток добровільних пожежних дружин у територіальних громадах міг би бути підтриманий Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH), яке віддавна працює  в Україні за дорученням Федерального уряду Німеччини і доволі тісно взаємодіє з органами системи МВС.

Зокрема, в рамках успішної реалізації з GIZ проєкту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», який тривав з 2015 по 2019 роки, значно покращено спроможність ДСНС та громадянського суспільства в управлінні надзвичайними ситуаціями, підвищено рівень кваліфікації особового складу ДСНС України та надано підтримку населенню у кризових регіонах.

Під час зустрічі також обговорили співробітництво МВС України з Державним МВС Вільної землі Баварія у рамках Постійної українсько-баварської робочої комісії. Денис Монастирський поінформував Посла про опрацювання з німецькими колегами проєкту Спільної заяви про наміри щодо інтенсифікації співробітництва між МВС України та Державним МВС Баварії, яку планують підписати найближчим часом.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що українська сторона зацікавлена укласти Угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, що стала б взаємовигідною для громадян обох держав, які обирають місцем свого постійного чи тимчасового проживання іншу країну.

Денис Монастирський подякував німецькій стороні за послідовну та ґрунтовну підтримку процесу реформ в органах системи МВС і висловив сподівання на подальшу допомогу від Уряду Німеччини у запровадженні пріоритетних напрямів, які становлять особливий інтерес для України. 

За інформацією Департаменту міжнародного співробітництва
та європейської інтеграції МВС 

Теги: МВС,Денис Монастирський,Міністр внутрішніх справ,Посол Німеччини в Україні