Березинський Леонід - екс-начальник Держаудитслужби з Луганщини приховав від декларації майна на 37,5 млн гривень?

Березинський Леонід - екс-начальник Держаудитслужби з Луганщини приховав від декларації майна на 37,5 млн гривень?
9753 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ймовірно мова йде про ексначальника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області – Березинського Леоніда Володимировича, оскільки дані в  його деклараціях повністю зображають дані описані НАЗК.

Під час повної перевірки декларації колишнього начальника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення. Різниця між набутими активами та законним доходом склала понад 37,5 млн гривень. Так, чиновник кілька років поспіль вказував у декларації, що володіє понад 7 млн гривень. Накопичення дружини в жодній із декларацій вказані взагалі не були.

Під час повної перевірки декларації НАЗК виявило, що дружина посадовця надала валютну позику третій особі у розмірі, що перевищує збереження сім’ї в майже 7 разів – 1,6 млн доларів США (близько 45 млн гривень на момент укладання договору).

Декларант зазначив, що не знав про ці кошти, тому і не вказував їх у декларації.  Натомість під час перевірки було виявлено посвідчену нотаріусом заяву, яку підписав декларант, де він дає згоду дружині на передачу в позику 1,6 млн доларів. У заяві стверджується, що ця позика була попередньо обговорена і відповідає їх спільному інтересу.

Також у поясненнях посадовець додав, що дружина кілька років поспіль отримувала гроші від свого батька та накопичила цю суму. Проте, згідно з відомостями Державного реєстру платників податків, офіційний прибуток батька з 1998 року по 2019 рік становив лише близько 4 тис. гривень.
Матеріали зібрані під час повної перевірки вже передані в Офіс Генерального прокурора.

Довідка: за незаконне збагачення передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (Ст. 368-5 Кримінального кодексу України).

bulava.info

Теги: декларація,НАЗК , чиновник ,Березинський Леонід Володимирович,Березинський Леонід Володимирович декларація,Держаудитслужба в Луганській області,Березинський Леонід