У приміських поїздах по декілька разів на день дезінфікують вагони, тамбури та кабіни машиністів

У приміських поїздах по декілька разів на день дезінфікують вагони, тамбури та кабіни машиністів
42210 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тільки сидячі місця, масковий контроль на вході та дезінфекція декілька разів на день. В умовах карантину поїзди приміського сполучення продовжують свою роботу. За час пандемії Придніпровська залізниця перевезла понад 3 мільйони пасажирів.

На станцію «Дніпро-Головний» прибуває електричка з П’ятихаток. Пасажири чимдуж мчать до виходів, геть забуваючи про соціальну дистанцію. Третина похапцем зриває з облич маски, ігноруючи оголошення з гучномовців. Втім, у вагонах, переконують, правил дотримуються.

За дисципліною у вагонах стежать провідники. Катерина на залізниці працює вже 18 років. Каже, до карантину пристосувалась швидко. Тепер перед кожним виїздом жінка проходить обов’язковий медичний контроль, озброюється маскою, бере додатковий захисний костюм і виходить на лінію. Пасажири, запевняє, індивідуальним захистом також користуються.

«Якщо пасажир неадекватний, не слухається, ми викликаємо поліцію, але пока до цього не доходило. Вони всі слухняні, дотримуються карантину. Дуже буйних нема, але от сторона Чаплино «шкутильгає», — доповідає провідниця Катерина Борисова.

Наразі по області, розповідає заступник начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії Придніпровської залізниці Дмитро Чупіта, курсує 76 потягів. Це приблизно половина докарантинних обсягів приміського залізничного руху.

«За 8 місяців року, що їх довелось працювати в карантині, Придніпровська залізниця перевезла 3 млн 233 тис осіб», — зазначає Дмитро Чупіта.

На залізниці твердять, вагони, тамбури та кабіни машиністів дезінфікують на кожному пункті обороту та у моторвагонних ДЕПО. Для цього щодня на лінію виходять зо два десятки мийників. На кожній станції чергують по троє.

«Щодоби по станції «Дніпро-Головний» і в основному ДЕПО дезінфікують хлормісткими засобами 14 електропоїздів», — каже Сергій Марамай, начальник дніпровського моторвагонного ДЕПО.

За словами мийниці-прибиральниці рухомого складу Оксани Аводович, вони працюють 11 годин, з 8-ї до 20-ої.

«Перевдягаємось, готуємо розчин, обробляємо. В день до ДЕПО заходять по 3-4 поїзди, — розповідає жінка. — Потім перевдягаємось і починається прибирання поїзда. При виході поїзда з ДЕПО після ремонту ще раз обробляємо. Це вже для пасажирів».

Та вся ця робота, жаліється жінка, іноді здається їй марною, адже пасажири геть не цінують цю працю.

«Ми з повною віддачею працюємо, прибираємо, як вдома. А потім їдеш у тій же електричці і бачиш, як папірці скрізь засовують або ноги на сидіння кладуть», — констатує Оксана. Втім щоранку знову виходить на лінію, щоб почати дезінфекційний марафон.


Теги: дезінфекція,вагони,приміські поїзди, Дніпропетровщина