Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 11 серпня 2021 року

10567 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
Протягом поточної доби, 11 серпня, зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Біля НОВОМИХАЙЛІВКИ та НОВОСЕЛІВКИ ДРУГОЇ російські окупанти вели вогонь по українських позиціях з артилерійських систем калібру 122-мм.
Також з артилерійських систем калібру 122-мм окупанти здійснили обстріл населених пунктів НОВОМИХАЙЛІВКА та НОВОСЕЛІВКА ДРУГА.
Внаслідок обстрілу НОВОМИХАЙЛІВКИ пошкоджена територія ферми та лінія електропередач, що призвело до знеструмлення населених пунктів Тарамчук, Славне, Солодке, Новомихайлівка. Крім того, населений пункт Новомихайлівка залишився без водопостачання.
Внаслідок обстрілу НОВОСЕЛІВКИ ДРУГОЇ загинув місцевий житель1935-го року народження та пошкоджені приватні оселі мешканців і прилеглі домогосподарства.
Крім того, на межі ДОНЕЦЬКОЇ та ЛУГАНСЬКОЇ областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.
В результаті ворожих обстрілів один військовий отримав вогнепальні осколкові поранення. Воїн перебуває у медичному закладі, стан його здоров’я – задовільний.
На зухвалі дії ворога надана адекватна відповідь.
Про всі порушення з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, застосовуючи встановлений координаційний механізм.
В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 7 гектарів території та передали на знищення 136 вибухонебезпечних предметів.
Українські воїни продовжують контролювати ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил.
Слава Україні!

Теги: #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation #daily_statement