Заочно судитимуть колишнього Гендиректора «Компанія «Вода Донбасу», який обвинувачується у розтраті майна та фінансуванні тероризму

Заочно судитимуть колишнього Гендиректора «Компанія «Вода Донбасу», який обвинувачується у розтраті майна та фінансуванні тероризму
281984 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього генерального директора комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», який обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та фінансуванні тероризму (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 258-5 КК України).

Нагадаємо, що у 2014 році виконувач обов’язків генерального директора КП «Компанія «Вода Донбасу», з метою фінансування тероризму, створив посаду радника та призначив на неї командира незаконного збройного формування «Легіон».

Незважаючи на те, що бойовик не виконував свої службові обов’язки, керівник підприємства упродовж 2014-2016 років виплачував йому заробітну плату. Загальна сума виплачених коштів з фонду комунального підприємства склала понад 120 тис грн.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
Максимальне покарання за вказаними статтями – до 8 років за ґратами, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.