Журналістам розповіли про перспективи реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади»

291670 ПЕРЕГЛЯДІВ

25 травня у м. Житомирі відбувся офіційний старт проєкту «Поліцейський офіцер громади» за участі заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка та заступника голови Національної поліції Олександра Фацевича. Разом з начальником Головного управління Національної поліції в області Юрієм Олійником, головами Житомирської обласної та міської ради Володимиром Федоренком та Сергієм Сухомлином вони відповіли на запитання журналістів.

Так, голова Житомирської обласної ради анонсував прийняття на найближчій сесії рішення про виділення близько 4 млн грн на придбання 10 автомобілів для поліції регіону. Заступник міністра внутрішніх справ акцентував увагу на вимогах до нинішніх кандидатів на службу в поліції та програмах їх соціального захисту.



- Довіра до роботи поліції, до державних органів розпочинається зі спілкування офіцера з людьми. Він має бути чемним, обізнаним, комунікативним. Він найближче до жителів громади. І ми висуваємо відповідні вимоги до бажаючих служити, водночас дбаючи про їх належний статус, - сказав Антон Геращенко.



Олександр Фацевич розповів, що у вересні розпочнеться відбір, а вже у листопаді – навчання для поліцейських офіцерів усіх громад Житомирщини:



- Ми розуміємо, що є дотаційні громади, які не спроможні придбати транспортні засоби, і ми разом шукатимемо шляхи вирішення цих ситуацій. Але підготувати поліцейського офіцера, а спочатку – відібрати його разом з представниками громади, - це ті питання, які ми вже вирішуємо. Це процес тривалий, лише навчання йде 2,5 місяці, але в результаті ми отримуємо якість, порядність і бажання служити.



Також заступник голови Національної поліції повідомив, що під час конкурсного відбору на одне місце поліцейського офіцера претендувало до 4 кандидатів.



Нагадаємо, відсьогодні у Житомирі запрацювало ще 17 поліцейських станцій, а загалом їх уже – 41 на Житомирщині. Завдяки налагодженій взаємодії з територіальними громадами усі вони відремонтовані, обладнані необхідними меблями, комп’ютерною технікою та доступом до інтернет-мережі.