На Донеччині викрито схему привласнення державних коштів сільськогосподарської станції НААН України на суму 3,5 млн грн

На Донеччині викрито схему привласнення державних коштів сільськогосподарської станції НААН України на суму 3,5 млн грн
335132 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито співробітників державного підприємства у привласненні, розтраті, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з жовтня по грудень 2020 року службові особи державного підприємства Національної академії аграрних наук України уклали близько 11 договорів з приватними комерційними структурами щодо проведення поточних ремонтних робіт об’єктів державного агропідприємства у Волноваському районі Донецької області.

З метою привласнення бюджетних коштів, правопорушники перерахували близько 2,5 млн грн на рахунок підрядника за нібито виконані роботи, які насправді не було завершено.

Крім того, встановлено факти незаконної реалізації сільськогосподарської продукції та худоби на суму понад 1 млн грн.

У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків та оглядів будівель виявлено та вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність службових осіб державного підприємства.

Вилучені матеріали скеровано на експертизу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління за оперативного супроводу Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.