Польща за жорстку позицію щодо територіальної цілісності України

Польща за жорстку позицію щодо територіальної цілісності України
56544 ПЕРЕГЛЯДІВ


3 травня 2021 Зеленський прибув на зустріч до Польщі для розв'язання важливих питань.
Польща за гостру позицію щодо цілісності України та її території,  виступає за невизнання анексії Криму, сказав Президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Андрієм Дудою.


Обидва президенти виступили на пресконференції після двосторонньої зустрічі. "Я хотів би подякувати Польщі, і особливо президенту Анджею Дуді, за підтримку України на її шляху до євроатлантичних структур. Ми дякуємо Польщі за жорстку позицію щодо територіальної цілісності України, а також за те, що Польща чітко підтримує не визнаючи анексію Криму ", - Зеленський.

"Я знаю, що між нашими державами та націями є кілька невирішених історичних питань, але я переконаний, що в майбутньому вони будуть вирішені, і між нами не буде непорозумінь", - додав він.

Президент Дуда подякував за "доброту", з якою Президент України ставиться до польських постулатів, у тому числі двостороннього характеру. Він висловив сподівання, що найближчим часом можна буде створити культурні заклади в Перемишлі та Львові для поляків, які проживають в Україні, та українців, які проживають у Польщі.

"Я сподіваюся, що це хороший приклад побудови найкращих польсько-українських відносин", - аргументував Дуда.

Він визнав, що "історичні питання важкі, оскільки історія наших народів важка". Однак він вірить, що завдяки добрій волі та пошуку мудрих рішень ми також знайдемо відповідні засоби для нашого суспільства, щоб історичні проблеми могли будувати наші відносини.

 

Теги: Польща за жорстку позицію щодо територіальної цілісності України