Скандального забудовника з Ірпеня Алєксєєнка запідозрили в рейдерстві та захопленні земель

Скандального забудовника з Ірпеня Алєксєєнка запідозрили в рейдерстві та захопленні земель
49746 ПЕРЕГЛЯДІВ

Забудовника з Ірпеня Івана Алєксєєнка запідозрили в рейдерстві та продажі незаконно оформлених квартир у таунхаусі. Відповідну інформацію повідомила місцева жителька Тетяна в коментарі кореспонденту «СтопКору» після масштабної акції протесту, що відбулась у місті. Йдеться про земельну ділянку в с.Стоянка розміром в 10 соток.

ivan alekseenko irpen2

Фото: СтопКор

«Ми як власники землі уклали договір суперфіцію з Іваном Алєксєєнком, який, своєю чергою, не виконав зобов'язання згідно з угодою. На цій ділянці побудували таунхаус на 7 квартир, одна із них за договором суперфіцію належить власнику землі.

Але забудовник порушив договір суперфіцію, який втратив чинність за строком підписання. Попри це, Алєксєєнко продав помешкання (не зареєстровані) за підробленими документами. Наразі відкрито кримінальне провадження, триває судовий процес. За клопотанням прокуратури накладено арешт на земельну ділянку. При цьому забудовник через гостомельського державного реєстратора (попри арешт) зареєстрував майно», – розповіла жінка.

Вона також додала, що наказом міністра юстиції реєстрація була скасована, проте винні не покарані і досі.

ivan alekseenko irpen3

Фото: СтопКор

Зазначимо, раніше редакція «СтопКору» вже зверталася з інформаційним запитом до компанії «Новосел Інвест» в особі Івана Алєксєєнка, проте відповіді ми так і не отримали.

ivan alekseenko irpen

Фото: скриншот

Варто додати, що в ЗМІ неодноразово з’являлися повідомлення про будівництво в центрі Ірпеня на вул. Чехова, 25, до якого нібито причетне оточення колишнього мера міста Володимира Карплюка.

Відповідні оголошення про продаж квартир за вказаною адресою були розміщені на сайтах нерухомості.

Як вдалося з'ясувати, забудовником є такий собі «Новосел Інвест», який будував в Ірпені ЖК «Реноме» та «Sky». Забудовник відразу після перемоги на місцевих виборах людей Карплюка почав вирубувати дерева на вулиці Чехова, особливо постраждала ділянка навпроти готелю «Стокгольм».

Але після розголосу в пресі й ініціювання Нацполіцією трьох кримінальних справ забудовники різко згорнули будівництво.

stopcor.org

Теги: забудовники,Іван Алєксєєнко,Алєксєєнко ,Новосел Інвест,ЖК Реноме,Sky,Ірпінь