Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 11 квітня 2021 року

46907 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

З початку цієї доби зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Всі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Зокрема, неподалік населеного пункту НЕВЕЛЬСЬКЕ, противник здійснив обстріл позицій наших захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем. Поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, протягом тижня, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 35 гектарів території та передали на знищення 619 вибухонебезпечних предмети.

Слава Україні!