Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 17 березня 2021 року

9257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Збройні формування Російської Федерації і надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.
Так, протягом минулої доби, 16 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї.
Внаслідок обстрілу, бойове травмування отримав військовослужбовець Збройних Сил України.
Захисника оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надають необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.
З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник здійснив обстріл неподалік населених пунктів ТАЛАКІВКА та ГНУТОВЕ, а біля ПАВЛОПОЛЯ – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.
У передмісті АВДЇВКИ та ЛЕБЕДИНСЬКОГО ворог обстрілював позиції українських захисників зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поблизу населеного пункту ПІВДЕННЕ збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
На обстріли противника українські захисники відповідали вогнем у відповідь.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території.
Зокрема, за минулу добу окупанти російсько-окупаційних військ суттєво збільшили кількість обстрілів. Наголошуємо, що чимало обстрілів позицій Збройних Сил України носить прицільний характер.
На фоні чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи, що триває у ці дні, основною метою відвертих ігнорувань Мінських домовленостей залишається ураження особового складу та провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь.
Для припинення провокацій українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ оперативно вводився режим тиші, а під час тривалого обстрілу в районі населеного пункту ВОДЯНЕ, режим “Тиша” вводився тричі.
Про всі порушення з боку окупантів українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.
Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Від початку поточної доби, 17 березня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4367 транспортних засоби, 4991 осіб, з яких 4541 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців (НЗФ) доставлялись 3 особи. Виявлено 112 адміністративних правопорушень.
За вказаний період поліцейськими розкрито 10 злочинів.
У тому числі за видами: 1 ТТУ, 2 грабежі, 7 крадіжок, 8 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1044 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1064 осіб. Відмовлено в пропуску на КТУ через неможливість
встановити ЕС «ВДОМА» та відмову від обсервації 4 особам. Не пропущено Збройними формуваннями РФ до тимчасово окупованих територій України 3 особи. Переміщено 1 тіло померлого.

Слава Україні!