Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 15 березня 2021 року

9634 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Протягом минулої доби, 14 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ», поруч населеного пункту ПІВДЕННЕ, противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення.
Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та доставили до лікувального закладу. Стан здоров’я українського військового – задовільний.
Неподалік КАТЕРИНІВКИ, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ ворог вів обстріл позицій наших військових з великокаліберних кулеметів, а біля селища ТРОЇЦЬКЕ – ще й з автоматичних станкових та протитанкових гранатометів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД», збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік селища ЛЕБЕДИНСЬКЕ. Поблизу населених пунктів ОПИТНЕ та АВІДІЇВКА, противник здійснив обстріл у бік українських позицій, застосувавши підствольні гранатомети, а поблизу ПІСКІВ – ще й ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю. Окрім цього, в районі населеного пункту ГНУТОВЕ окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.
Українські захисники на дії противника відкривали вогонь у відповідь.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на непідконтрольній території.
Окупанти продовжують здійснювати провокаційні обстріли із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. При цьому противник збільшив кількість прицільних обстрілів позицій наших військових. Для припинення провокацій Українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ оперативно вводився режим тиші.
Наголошуємо, підрозділи Збройних Сил України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Від початку поточної доби, 15 березня, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів виявлено 101 адміністративне правопорушення та перевірено 4771 транспортний засіб, 4992 особи, з яких 4472 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 3 особи.
За вказаний період поліцейськими розкрито 30 злочинів.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 561 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 1013 осіб.
Слава Україні!