Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 9 березня 2021 року

9441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.
Протягом поточної доби, 9 березня, було зафіксовано 18 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.
Неподалік населених пунктів КРАСНОГОРІВКА, ПІСКИ, НОВОЗВАНІВКА ЗОЛОТЕ-4 та ОПИТНЕ російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
У передмісті АВДІЇВКИ, селищ ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ПІВДЕННЕ противник здійснив прицільний обстріл українських позицій з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Поблизу селища ТРОЇЦЬКЕ окупанти відкривали вогонь з ручних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку було помічено облаштування противником інженерних позицій.
На дії противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Бойових втрат серед українських воїнів немає.
Про всі факти порушень з боку російсько – окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.
В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 4 гектари території та передали на знищення 32 вибухонебезпечних предмети.
Українські воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Слава Україні!

Теги: #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation #daily_statement