Спеціалізована прокуратура Південного регіону досліджує обставини ДТП, внаслідок якої загинула дворічна дитина

Спеціалізована прокуратура Південного регіону досліджує  обставини ДТП, внаслідок якої загинула дворічна дитина
183851 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Попередньо встановлено, що 12.01.2021, о 10-й ранку, водій автомобіля «Daewoo Nexia», військовослужбовець однієї з військових частин ЗС України, під час повороту ліворуч на регульованому перехресті вулиць Сучкова та Зіни Білої м. Новомосковська Дніпропетровської області, не надав перевагу в русі автомобілю «Volkswagen Polo», що рухався йому назустріч, що спричинило зіткнення.


Від сильного удару автомобіль «Volkswagen Polo» відкинуло на тротуар, де стався наїзд на групу людей: смертельно травмовано малолітню дитину 2018 року народження.


Наразі військовослужбовця-водія затримано, з’ясовуються всі обставини дорожньо-транспортної пригоди та призначено необхідні експертизи.
Крім того, затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: ДТП,військовослужбовець,Військова Прокуратура, Дніпро