Заробіток на пандемії

Заробіток на пандемії
107197 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Дніпропетровщині правоохороні органи викрили шахраїв, які займалися продажем неіснуючих засобів першої необхідності під час пандемії.

Зловмисники розміщували на сторінках різних соцмереж повідомлення про продаж захисних масок та антисептиків. Після того як покупці надсилали на рахунок кошти за товар, шахраї переставали відповідати клієнтам на повідомлення та телефонні дзвінки.

В результаті своєї шахрайської діяльності надуреними залишилось близько 200 жителів із різних областей країни.

Як повідомляють правоохоронці, зловмисниками, які займалися незаконною діяльністю, виявились двоє місцевих жителів. Їхній, так би мовити, «бізнес» приніс їм приблизно 300 тисяч гривень.

Під час санкціонованого обшуку помешкання шахраїв, правоохоронці знайшли мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, які зловмисники використовували у своїй діяльності. Авантюристам висунули обвинувачення про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу України.

На разі проводяться слідчі дії, у випадку доведення в суді вини підозрюваних, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.