Першокурсники ПНПУ-2020: знайомство з університетом

Першокурсники ПНПУ-2020: знайомство з університетом
30680 ПЕРЕГЛЯДІВ

Результати вступної кампанії 2020 р. свідчать про те, що ПНПУ імені В. Г. Короленка став одним із найбільш запитаних серед цьогорічних вступників з Полтавщини й інших регіонів України. Університет отримав 3237 заяв на освітній ступінь бакалавра на основі повної загальної середньої освіти. Загалом же подані 5153 заяви для вступу на всі рівні вищої освіти, зокрема для вступу на освітній ступінь бакалавра подано 3502 заяви, на освітній ступінь магістра – 1651 заява. Це найкращий результат серед полтавських закладів вищої освіти. Наприклад, до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» надійшло 5039 заяв, Полтавської державної аграрної академії – 4799 заяв, Полтавського університету економіки і торгівлі – 3428 заяв, Української медичної стоматологічної академії – 2181 заява.
За підсумками вступної кампанії 2020 р. до університету всього вступили 2006 осіб, із них 911 – на здобуття освітнього ступеню бакалавра й 1095 – на здобуття освітнього ступеню магістра.
Спеціальностями, які користуються найбільшим попитом серед вступників і на які подано найбільшу кількість заяв, стали «053 Психологія», «012 Дошкільна освіта», «035.041 Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська)», «014.01 Середня освіта (Українська мова і література)» та «014.03 Середня освіта (Історія)». А спеціальностями, на які подано найбільшу кількість заяв із першим пріоритетом стали «012 Дошкільна освіта», «014.03 Середня освіта (Історія)», «014.01 Середня освіта (Українська мова і література)», «053 Психологія» та «013 Початкова освіта». Спеціальністю з найвищим балом, який дозволив отримати місця державного замовлення, стала «032 Історія та археологія» – 187,324 бали.
15-16 вересня 2020 р. на факультетах ПНПУ імені В. Г. Короленка відбулися заходи, під час яких студенти перших курсів познайомилися з адміністрацією закладу освіти, викладачами, кураторами та довідалися про порядок навчання.
Декан психолого-педагогічного факультету Наталія Сулаєва привітала молоде поповнення з початком навчального року, побажала успіхів студентству й натхнення викладачам. Присутні на зустрічі дізналися про можливості творчої самореалізації на факультеті, у межах якого працюють різні мистецькі колективи. А голова студентської ради підрозділу Катерина Балабуха заохотила новоприбулих короленківців до участі у факультетських й університетських активностях. Потім зі студентами спілкувалися куратори академічних груп, які розповіли їм про обраний фах і провели інструктаж із техніки безпеки.

Знайомство студентів факультету фізичного виховання з університетом відбулося у спортивному комплексі. Цьогоріч структурний підрозділ поповнили понад 100 осіб, серед яких – кандидати в майстри спорту і розрядники різних видів спорту. Декан факультету Павло Хоменко побажав молоді плідного навчального року, оптимізму, старанності та нових досягнень на обраному професійному шляху. Яскравим привітанням став виступ університетської команди з черлідингу «Ритм», а представниця студентської ради Вікторія Іванюк розповіла про спортивні та виховні заходи на факультеті.

Із початком навчання в ПНПУ привітала студентів декан фізико-математичного факультету Тетяна Барболіна. «Шановні студенти! На вас чекають незабутні студентські роки. Ви не лише отримаєте глибокі знання з математики, фізики, інформатики, комп’ютерних наук і станете висококласними фахівцями в одній із затребуваних сфер, а також розкриєте різноманітні таланти за сприяння студентського самоврядування і творчих колективів факультету та університету», – наголосила декан. Із долученням до фізматівської родини студентів привітала відповідальна за виховну роботу Оксана Дмитрієнко та куратори груп.

Цьогоріч понад 150 осіб вступили на факультет філології та журналістики. Декан факультету Оксана Кирильчук побажала їм успіхів у навчанні та незабутніх студентських років. Заступниці декана Ірина Тимінська й Наталія Кришталь докладно розповіли про організаційні особливості навчального процесу, а голова студентської ради Вікторія Альберт поінформувала про розмаїту позанавчальну діяльність. Зі студентами також зустрілися куратори, для них провели екскурсію університетом і зробили пам’ятні фото для факультетського альбому.

Спеціальний захід провели і для студентів-журналістів. Профільна кафедра розповіла першокурсникам про становлення журналістської освіти на Полтавщині, студенти старших курсів провели для них цікавий квест і влаштували частування смаколиками в університетському осередку соціальної солідарності «PRO100НЕБА».

Урочиста посвята в першокурсники студентів природничого факультету відбулася в ботанічному саду ПНПУ імені В. Г. Короленка. З вітальним словом до молоді звернулася декан факультету Марина Гриньова, котра побажала короленківцям успіху й наснаги у здобутті нових наукових і творчих висот. Привітали природничників і завідувачі кафедр, а куратори академічних груп провели свої перші кураторські години. Приємним сюрпризом став візит славетних випускників факультету Ольги Кропивко та Дмитра Соколова, які на своєму прикладі довели, що навчання на природничому відкриває широкі перспективи й можливості для молодих фахівців. Не залишилась осторонь від вітань і студентська рада факультету. Студенти-першокурсники мали змогу дізнатися про особливості роботи усіх семи секторів ради, що функціонують на факультеті, й обрати напрям, у якому вони можуть розвиватися надалі.

Знайомство студентів із факультетом історії та географії відбулося в малій актовій залі. В онлайн-режимі молодь привітав ректор Микола Степаненко. Перед присутніми виступив декан факультету Петро Кравченко, розповівши їм про плани і завдання спільної роботи. А заступник декана Ярослав Блоха ознайомив зі специфікою навчання. Посвята відбулася у теплій і дружній атмосфері й дала можливість відчути дух і традиції факультету.

На факультет технологій та дизайну цьогоріч вступили 158 бакалаврів і магістрантів. Із навчальним роком їх привітали ректор університету і декан факультету Валентина Титаренко. Вони побажали першокурсникам успішної подорожі у світ знань, щоб цей навчальний рік став для них відправною точкою для підкорення освітніх вершин, розкриття творчого потенціалу, становлення особистості й нових освітньо-професійних вражень і захоплень.
Заступник декана з навчальної роботи Юлія Срібна наголосила на тому, що вступники 2020 р. отримають не тільки глибокі знання з технологічної, професійної освіти та культурології, а й розкриють різноманітні власні здібності за сприяння творчих колективів факультету та університету. Куратори студентів першого курсу Наталія Орлова й Віта Дмитренко радісно прийняли студентів-новачків у факультетську сім’ю.

Бажаємо новим студентам ПНПУ імені В. Г. Короленка наснаги і працелюбності, щоб віднайти своє гідне місце у дружній короленківській родині.