Компанія ABBVIE випробувала новий препарат для профілактики мігрені

Компанія ABBVIE випробувала новий препарат для профілактики мігрені
26716 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія ABBVIE отримала хороші результати по дослідженню нового препарата, який повинен допомагати при боротьбі з мігренями. У дослідженні була досягнута кінцева точка, тобто показано статистично значуще зниження середньомісячної кількості днів з нападом мігрені щодо вихідного рівня в порівнянні з плацебо. На основі результатів цього та попереднього дослідження, компанія AbbVie планує подавати заявку на реєстрацію препарата в США та інших країнах.


Відомо, що в рамках дослідження 910 пацієнтів з чотирьох груп отримували атогепант один раз в день в дозах 10 мг, 30 мг, 60 мг або плацебо. Оцінка ефективності проводилася на модифікованій вибірці пацієнтів, які отримали як мінімум одну дозу досліджуваного препарату. Всього було задіяно 873 пацієнта.


В порівнянні з плацебо препарат давав видимі результати уже через декілька днів: в пацієнтів, які отримували атогепант в різних дозах, спостерігалося зменшення тривалості нападів мігрені, але в ріщній мірі. Тобто терапія препаратом в дозах 30мг і 60мг приводила до статистично значимого поліпшення на всіх вторинних кінцевих точкам, в той час як терапія дозою 10 г приводила до покращення лише по чотирьох з шести вторинних кінцевих точок.