Українці вважають шкільну освіту недостатньо якісною, а дистанційне навчання взагалі не підтримують

Українці вважають шкільну освіту недостатньо якісною, а дистанційне навчання взагалі не підтримують
5235 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці вважають, що під час дистанційного навчання діти стали навчатися гірше, а вчителі стали менше звертати увагу на дітей. Загалом освіта в Україні, на думку жителів, є посередньою. Такі дані соціологічного дослідження Центру Разумкова на замовлення фонду «Демократичні ініціативи».
За даними соціологів, 44% українців оцінюють якість шкільної освіти як середню. Приблизно однакова кількість громадян – по 10-11% вважають її або позитивною, або дуже низькою.
У той же час 68% громадян не підтримують запровадження дистанційної освіти у зв’язку з пандемією коронавірусу, вважаючи, що найбільшими проблемами є: погіршення оцінок у дітей (так вважає 26% опитаних), недостатня увага вчителів до потреб дітей (22%). Багато хто називає як проблеми також технічні перешкоди: поганий Інтернет та відсутність пристроїв для онлайн-навчання. Особливо гостро ця проблема стоїть у невеликих містах та селах. Найбільше противників дистанційного навчання знаходяться у Південному та Східному регіонах України.
Більшість українців вважає, що відповідальність за організацію освітнього процесу під час дистанційного навчання несе Міністерство освіти та науки, ще люди покладають цю відповідальність на Президента України.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,освіта,дистанційне навчання
Автор: News Ukraine