Не менше 300 метрів: суд заборонив мешканцю Южноукраїнська наближатися до дружини та дітей

Не менше 300 метрів: суд заборонив мешканцю Южноукраїнська наближатися до дружини та дітей
28239 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мешканцю Южноукраїнська заборонили наближатися до цивільної дружини та дітей ближче ніж на 300 метрів. Таке рішення на початку березня ухвалив Южноукраїнський міський суд Миколаївської області. Про це повідомляють в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

Як розповідають у відомстві, наприкінці лютого до Южноукраїнського бюро правової допомоги звернулася жінка, яка протягом тривалого часу потерпала від насильства зі сторони свого цивільного чоловіка. Вона неодноразово зверталася за захистом до правоохоронних органів після чого агресора притягували до адміністративної відповідальності, втім на поведінку кривдника це не вплинуло. Складність ситуації полягала ще й в тому, що чоловік проживав в одній квартирі з клієнткою та дітьми.

Відтак, вивчивши матеріали справи, начальниця Бюро Інга Нестеренко склала заяву до суду про видачу обмежувального припису відносно цивільного чоловіка клієнтки. За результатом розгляду справи Южноукраїнський міський суд заяву задовольнив та заборонив кривднику наближатись до цивільної дружини та дітей менше ніж за 300 метрів. Крім цього, кривднику заборонено забирати без дозволу матері дітей зі школи та дитячого садочку та вести телефонні розмови або контактувати з жінкою та дітьми через інші засоби зв`язку особисто і через третіх осіб.

Зауважимо, що подібне обмеження стало можливим після прийняття Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачено нові механізми захисту від домашнього насильства, серед них - терміновий заборонний припис та обмежувальний припис стосовно кривдника.

«На жаль, в суспільстві ще й досі залишається думка, що домашнє насильство – це те, про що не варто говорити, мовляв це суто сімейна справа, самі розберуться. Але замовчування проблеми не вирішить і наслідки такого мовчання можуть бути трагічними. Тож, якщо Ви стали жертвою чи свідком насильства не проходьте повз та повідомте правоохоронні органи, адже Ваші дії зможуть врятувати чиєсь життя», - відзначила директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша.

Довідково: Постраждалим від домашнього насильства гарантується:

-         правовий захист, правові послуги призначеного адвоката (юриста) оплачує держава.

Контакти центрів: www.legalaid.gov.ua/ua/local-centres

-         психологічна підтримка та соціальні послуги (консультування, кризове та екстрене втручання, соціальний супровід, посередництво тощо) у центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Контакти центрів: http://www.msp.gov.ua/news/14911.html

-         тимчасовий притулок у центрі соціально-психологічної допомоги, кризовому центрі або притулку для жертв домашнього насильства.

Контакти центрів: http://www.msp.gov.ua/news/14909.html

Потрапити до такого закладу можна, звернувшись до місцевої державної адміністрації або міської ради.