Людина зможе потрапити на Марс

Людина зможе потрапити на Марс
34092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Китайська станція зробила успішну спробу посадки на другу планету Сонячної системи. Тестування провела CNSA станція китайського космічного управління, випробувала посадку  у присутності офіційних спостерігачів і журналістів. Спостерігачі змогли побачити симуляцію зниження літального апарату зі швидкістю з висоти 70 метрів в умовах гравітації схожих на особливості гравітації Марсу.

Це випробування репетиція до запуску, літальний апарат потрапить на планету вже скоро з метою вивчення і збору зразків, що стануть ключем до розкриття загадки життя червоної планети. Також масштабні плани космічних досліджень сонячної системи і загадки її виникнення.

Можемо відміти, що вже влітку були офіційні заяви КНР про закінчення будівництва марсоходу і його орієнтовний запуск у 2020 році.

Ще раніше, Китай намагався відправити експедиції на Марс, бажаючи стати першою країною, яка освоїть далеку планету. Багато глядні плани освоєння космосу та бажання отримати першість поєднання земних і космічних досліджень, вже наближають до бажаної мети.

Випробуваний апарат проведе дослідження в трьох напрямках орбітальному, марсоходу та посадковому модулю. Орбітальний апарат зможе отримати і передати данні атмосфери, наявності повітря, магнітного поля планети, температури, ґрунту, особливості ландшафту.

НКС - міжнародна космічна станція, частиною якої є китайські дослідники, зробила найдовшу вилазку космонавтів у відкритий космос. Як заявив раніше, керівник МКС, для ремонту обладнання енергоспоживання станції, яке підтримує роботу систем у тіні Землі, космонавти заради безпеки екіпажу, вийшли у відкритий космос.  Перші дві жінки у відкритому космосі, більше 3,5 години ремонтували сонячні панелі станції і довели витривалість костюмів, які стануть прототипами для прогулянки по Марсу.

Використання досвіду орбітальної станції наддадуть новий виток дослідженням.